Jalgpalligeenius Ronaldo täiendas uhket nimekirja

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Cristiano Ronaldo vedas Portugali Rahvuste liiga finaali. 
Cristiano Ronaldo vedas Portugali Rahvuste liiga finaali. Foto: David Klein/Sportimage/PA Images

Cristiano Ronaldo tutvustas end jalgpalli Rahvuste liigale kübaratrikiga, aidates Portugali koondisel poolfinaalis 3:1 võita Šveitsi.

34-aastane Ronaldo on viimastel aastatel passi vaadanud ning koondist aidanud valikuliselt. Kolmapäeva õhtul peetud Rahvuste liiga poolfinaal oli Juventuse tähtründajale esimene mäng selles võistlussarjas.

Värava löömisega ei oodanud ta kuigi kaua: juba 25. minutil saatis ta karistuslöögist palli Šveitsi väravavahi Yann Sommeri selja taha. Kuigi Ricardo Rodrίguez viigistas 57. minutil penaltiga mänguseisu, jäi lõppsõna Ronaldole, kes lõi veel 88. ja 90. minutil väravad. Portugallase kolmas värav oli taas näide tema meisterlikkusest.

Koondise eest on Ronaldo löönud väravaid MM-finaalturniiril (seitse väravat), EM-finaalturniiril (üheksa väravat), konföderatsioonide karikaturniiril (kaks väravat), olümpiamängudel (üks värav), MM-valikturniiril (30 väravat), EM-valikturniiril (20 väravat) ning sõprusmängudes (17 väravat).

Lisades siia Ronaldo eduka klubikarjääri, on ta jala valgeks saanud kokku 20 erinevas võistlussarjas.

Portugali koondise peatreener Fernando Santos nimetas mängujärgses intervjuus Ronaldot geeniuseks. «Nägin juba 2003. aastal Ronaldot treenides, kuhu tema karjäär võib välja jõuda. On geniaalseid maalikunstnikke ja skulptoreid, Ronaldo on geniaalne jalgpallur,» sõnas Santos. «Kübaratrikk tõestas taas, et Ronaldo otsustab mänge.»

Ronaldo on Portugali koondise eest löönud kokku 157 mängus 88 väravat, olles läbi aegade Euroopa koondisejalgpalli resultatiivseim mängija. Teist kohta hoiab selles tabelis 84 väravaga (89 mängust) Ferenc Puskás.

Koondisekarjääri jätkavatest mängijatest on Ronaldost järgmine mees kümnendat kohta hoidev Robert Lewandowski 56 väravaga (104 mängust). Maailma jalgpallis edestab portugallast vaid Iraani ründaja Ali Daei, kes lõi karjääri jooksul 109 väravat (149 mängust).

Portugalis toimuva Rahvuste liiga finaal peetakse pühapäeval. Eile hilisõhtul mängiti võistlussarja teine poolfinaal, kus vastamisi läksid Inglismaa ja Holland. Kes Portugaliga finaalis vastamisi läheb, vaata sport.postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles