FIFA asepresident vahistati korruptsioonisüüdistusega

Christopher Krutto
Copy
Aafrika jalgpallikonföderatsiooni (CAF) President ja FIFA asepresident Ahmad Ahmad
Aafrika jalgpallikonföderatsiooni (CAF) President ja FIFA asepresident Ahmad Ahmad Foto: THIERRY GOUEGNON / REUTERS

FIFA (rahvusvaheline jalgpalliföderatsioon) asepresident ja CAFi (Aafrika jalgpallikonföderatsioon) president Ahmad Ahmad vahistati neljapäeval Prantsusmaa politsei poolt, kinnitas FIFA.

Märtsis esitas toonane CAFi peasekretär Amr Fahmy FIFA eetikakomiteele kaebuse Ahmadi osas. Ta väitis, et Ahmad tegeleb korruptsiooni ning ahistamisega. Fahmy vallandati oma positsioonilt peale avalduse esitamist.

59-aastane Ahmad võeti kinni Pariisi hotellis umbes 8:30 hommikul ning teda küsitles Prantsusmaa politsei.

Ta oli Pariisi tulnud kolmapäeval peetud FIFA kongressile, kus uuesti FIFA presidendiks valitud Gianni Infantino ütles, et FIFA-l on õnnestunud vabaneda oma kriminaalsest mainest.

«FIFA ei ole teadlik antud juhtumiga seotud detailidest ning ei saa selle tõttu hetkel kommentaare jagada,» kirjutas FIFA oma teates.

«FIFA küsib Prantsusmaa ametijõududelt kõik informatsiooni, mis on seotud hetkel käimasoleva uurimisega eetikakomisjonis.»

CAFi endine peasekretär Fahmy süüdistab Ahmadi altkäemaksudes ning sadade tuhandete dollarite väärkäsitlemises. 

Fahmy 31. märtsil FIFA-sse saadetud dokumendist selgub, et Ahmad käskis oma sekretäril maksta 20 000 dollarilisi altkäemakse erinvate Aafrika riikide jalgpallijuhtidele. 

Samuti tuleb antud dokumendist välja, et Ahmad ahistas vähemalt nelja CAFi naistöötajat ning kulutas üle 400 000 dollari CAFi raha autodele.

FIFAt on viimastel aastatel räsinud mitemd suured korruptsiooniskandaalid. FIFA on näinud suurt vaeva, et oma nimi peale neid skandaale uuesti puhtaks pesta ning antud juhtum on nendele üritustele suur hoop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles