Purjetamise MMil algas täna finaal

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo
Karl-Martin Rammo Foto: Ott Kallas

Austraalias peetavatel purjetamise maailmameistrivõistlustel algasid täna Laser, meeste RS:X ning 49er klassides finaalsõidud. Juba kvalifikatsiooniringis Eestile Laser klassis olümpiakoha kindlustanud Karl-Martin Rammo ja Argo Vooremaa on ülitugevas konkurentsis hetkeseisuga vastavalt 42. ja 48. kohal.

Ilmaolud olid Fremantle'is sarnased eilsele. Poolpilves ilm takistas meretuule, niinimetatud Fremantle Doctor'i tekkimist ning purjetajad pidid rinda pistma pagilise ja keerutava maatuulega. Hommikupoolikul jagus tuult vaid 4-6 m/s, pealelõunal tugevnes see kiiruseni 5-9 m/s, kuid jäi väga auklikuks.

Täna alanud finaalsõitudes seilavad Eesti Laseri purjetajad Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) ja Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) kuldlaevastikus, kus konkurents on väga tugev ning sõidud oluliselt tihedamad kui kvalifikatsioonis, kuna finaalgruppides purjetavad võidu väga võrdse tasemega sportlased.

Rammo jääb päevaga üldjoontes rahule: «Tegin mõned vead, mistõttu kaotasin kohti. Esimeses sõidus finišeerisin 31sena ja teise 23ndana, see on kuldgrupi kohta päris normaalne tulemus.»

Vooremaa sõnul oli esimene sõit raskem: «Jäin esimeses krüssus ühele rajapoolele kinni ja ei saanud ära pautida, kuna rivi paate oli ees. Seega pidin sõitma märki välja rivi sabas ja finišeerisin alles 41sena. Teises sõidus seevastu oli mul väga hea start, kuid ei osanud tänastes muutlikes oludes oodata pideva tuulepöörde tekkimist ja jätkasin keerutava tuule järgi sõitmist, mis mulle veidi kätte maksis. Sõidu lõpptulemuseks oli 27. koht.»

Üldkokkuvõttes on Rammo 147 mehe seas 42. ja Vooremaa 48. positsioonil. Tubli punktieduga hoiab esikohta Austraalia purjetaja Tom Slingsby.

Meeste RS:X purjelaual tõi finaali avapäev Johannes Ahunile (Noblessneri Jahtklubi) hõbefliidi 7., 6. ja 14. resultaadi, millega ta on kokku 91 võistleja seas 53. kohal. Samas finaalgrupis seilav Henri Kaar (Team Extreme) lisas oma tulemusseeriasse täna kohad 10., 7. ja 13. ning hoiab 56. asetust. Kevin Jakobson (Noblessneri JK) jätkab regatti pärast tänaseid 30., 31. ja 24. finišitulemust 71. positsioonilt. Liidriks on endiselt hollandlane Dorian van Rijsselberghe.

49er klassi tänases ainsas sõidus läks Tõnis Haavelile ja Lenart Kivistikule (Noblessneri JK) kirja valestart ning finaalis pronkslaevastikus seilav meeskond on üldkokkuvõttes 55. kohal. 67 võistleva paadi seas juhivad britid John Pink ja Rick Peacock.

Star klassile oli täna puhkepäev, viimased kaks finaalsõitu purjetatakse homme. Alar Volmer ja Mihkel Kosk on hetkeseisuga 41 meeskonna seas 37. kohal.

MM kestab pühapäevani, mil iga klassi kümme parimat võistlevad topeltpunktid andvas medalisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles