Vaata: viis kõige šokeerivamat sündmust vormel 1 Kanada GP ajaloos

Christopher Krutto
Copy
Robert Kubica avarii 2007. aasta Kanada etapil
Robert Kubica avarii 2007. aasta Kanada etapil Foto: CHRISTINNE MUSCHI / REUTERS

Sel nädalavahetusel peetakse vormel 1 võistlussarjas selle hooaja seitsmes etapp, mis toimub Kanadas Gilles-Villeneuve'i ringrajal. Sellest tulenevalt on paslik meenutada viit kõige šokeerivamat sündmust Kanada GP ajaloos.

Robert Kubica avarii 2007. aasta GP-l:

2007. aastal toona teist hooaega vormel 1 sarjas võistlev Robert Kubica oli sõitmas head sõitu, kui 27. ringil tabas ta Jarno Trulli auto esiotsa ning paiskus kiirusel 300 km/h teelt välja. Kuigi avarii nägi hirmus välja, pääses Kubica kõigest peapõrutuse ning väänatud hüppeliigesega. Siiski oli ta sunnitud järgmise sõidu vahele jätma. 2008. aastal sai Kubica Kanadas karjääri esimese etapivõidu.

Nigel Manselli katkestamine 1991. aasta Kanada GP viimasel ringil:

1991. aasta Kanada etappi alustas Mansell teiselt kohalt, kuid sai esimeses kurvis tiimikaaslasest Riccardo Patresest mööda ning juhtis võistlust kuni viimase ringini. Suurt edu hoidev Mansell oli võidus nii kindel, et isegi lehvitas rahvale viimasel ringil. Siis aga tabas teda katastroof. Kui viimast ringi oli veel umbes pool jäänud, seiskus tema Williams-Renault vormeli mootor ning tal tuli katkestada. Seetõttu sai viimase etapivõidu kolmekordne maailmameister Nelson Piquet.

Jenson Buttoni võit 2011. aasta Kanada GP-l:

2011. aasta Kanada etapp on kindlasti üks ajaloo meeldejäävamaid. Jenson Button, kes startis võistlusele seitsmendalt kohalt, ei alustanud hästi. Sõidu algfaasis põrkas ta kokku toonase tiimikaaslase Lewis Hamiltoniga, kes oli sunnitud katkestama. Natuke aega hiljem sai ta veel boksist läbisõidu trahvi. 26. ringil võistlus peatati, sest vihm oli teinud raja liiga libedaks. Sõitu jätkus kaks tundi hiljem. 37. ringil oli Button osaline järjekordses kokkupõrkes, mis jättis Alonso raja kõrvale ning Buttoni viimasele kohale. Sealt hakkas ta vaikselt tõusma, kuni lõpuks viimasel ringil möödus Sebastian Vettelist ning võttis võidu.

1998. aasta Kanada GP stardikaos:

1998. aasta Kanada GP sai väga tormilise alguse, kui kohe esimeses kurvis toimus suur kokkupõrge, mille tagajärjel olid Alexander Wurz, Jarno Trulli ja Jean Alesi sunnitud katkestama. Segadus oli äärmiselt suur ja võistlusele lehvitati punast lippu .Sõidule anti uus start ning kõik katkestajad said varuautodes uuesti rajale tulla. Uus algus hakkas veel hoogsamalt ning peale esimest kurvi oli viis katkestajat: Mika Häkkinen, Ralf Schumacher, Jean Alesi, Jarno Trulli ning Toranosuke Takagi. Seekord lasid võistluse korraldajad võidukihutamisel jätkuda ning lõpuks võttis etapivõidu legendaarne Michael Schumacher.

Hamiltoni eksimus boksiteel 2008. aasta GP-l:

Hamilton alustas 2008. aasta etappi esimeselt kohal ning hoidis seda. 16. ringil tekkisid Adrian Sutili autol käigukastiprobleemid ning kui ta masin põlema läks, toodi rajale turvaauto. Turvaauto rajale tuleku tõttu otsustasid kuus esimest sõitjat minna boksi. Edasist ei osanud aga keegi oodata. Räikkonen ja Kubica ootasid boksitee lõpus punase tule taga, kui boksist välja sõitnud Hamilton ei saanud oma masinat pidama ja sõitis Räikkonenile tagant sisse. Mõlemad sõitjad katkestasid sõidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles