Lewis Hamilton sihib Kanadas Michael Schumacheri rekordit (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Michael Schumacher ja Lewis Hamilton (paremal).
Michael Schumacher ja Lewis Hamilton (paremal). Foto: SAEED KHAN / AFP

Sel nädalalõpul kihutavad maailma parimad vormelipiloodid Kanadas Jacques Villeneuve’i nimelisel tänavaringrajal, kus peetakse kuningliku vormelisarja hooaja seitsmes etapp.

Seni peetud kuus etappi käimasoleval hooajal on olnud Mercedese meeskonna pidu: valitsev maailmameister Lewis Hamilton on teeninud neli ja tema meeskonnakaaslane Valtteri Bottas kaks etapivõitu.

Kuigi paljud vormelieksperdid arvavad, et just Kanadas Montrealis võib Mercedese võiduseeria lõppeda, siis Hamiltonil on selge siht silme ees. Nimelt sihib ta seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri rekordit.

Kanada GP on rohkem kui korra võitnud üheksa erinevat vormelisõitjat. Kui Pedro Rodriguez, Jacky Ickz, Jackie Stewart, Alan Jones, Ayrton Senna ja Sebastian Vettel on seal võidurõõmu tundnud kaks ning Nelson Piquet kolm korda, siis Schumacher ja Hamilton on selles arvestuses omaette klassist.

Schumacher juhib seda edetabelit seitsme võiduga, neist esimese teenis sakslane 1994. aastal ning kümme aastat hiljem võitis ta Kanada GP seitsmendat korda. Hamiltoni esimene triumf pärineb 2007. aastast, kuuenda ja hetkeseisuga viimase esikoha teenis britt seal tunamullu.

«Kui ma päris aus olen, siis ma ei usu, et olen siin eriti hiilanud,» vastas Hamilton küsimusele, mis on Kanada GP saladus. «Kuna siin on pikad sirged, siis arvan, et Red Bullid ja Ferrarid on sel nädalavahetusel kiired,» märkis britt, lisades, et selle aasta Mercedes on konkurentidest üle eelkõige aeglastes kurvides.

Vormel 1 sarja seitsmes etapp Kanada GP on kavas 9. juunil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles