Pyeongchangi olümpiavõitja sai treeningul ränga põlvevigastuse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Andreas Wellinger.
Andreas Wellinger. Foto: EIBNER/EXPA/FEICHTER / imago images / Eibner Europa

Mullu Pyeongchangi olümpiamängudel suusahüpetes normaalmäel kuldmedali võitnud sakslane Andreas Wellinger sai treeningul ränga põlvevigastuse ja peab seetõttu vahele jätma terve järgmise hooaja.

«Kolme päeva eest kukkusin mäel ja tundsin paremas põlves valu. Uuringud tuvastasid põlvesidemete rebendi. Seepärast oli mul eile operatsioon,» sõnas 23-aastane Wellinger sotsiaalmeedia vahendusel, lisades seejärel: «Kõik läks hästi ja nüüd on aeg keskenduda taastusravile.»

Kohalikule meediale sõnas Wellinger, et kuna terve järgmine hooaeg tuleb tal vahele jätta, keskendub ta 2021. aastal Saksamaal Oberstdorfis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. «See tundub küll jabur, aga arvan, et see vigastus teeb mind tugevamaks. Mul on karjääris olnud erinevaid tagasilööke ja tean, kuidas nendega toime tulla,» ütles Wellinger.

Pyeongchangi mängudelt naasis Wellinger kodumaale suisa kolme medaliga, sest peale normaalmäe kullale saavutas sakslane hõbeda nii meeskonna- kui ka suure mäe individuaalvõistlusel. 2014. aasta Sotši mängudel tuli Wellinger Saksamaa koondisega meeskonnavõistlusel olümpiavõitjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles