Põhja-Iirimaa peatreener: kui saime viigivärava, tahtsime enamat

Kris Ilves
, reporter
Copy
Michael O’Neill.
Michael O’Neill. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Põhja-Iirimaa jalgpallikoondise peatreener Michael O’Neill sõnas pärast Eesti rahvusmeeskonna alistamist, et mäng polnud sugugi lihtne. Kui esimese poolajaga ei jäänud treener arusaadavatel põhjustel rahule, siis teisel kolmveerandtunnil oli pilt märksa meeldivam.

Eesti asus avapoolajal kohtumist Konstantin Vassiljevi oivalisest karistuslöögist juhtima, ent Põhja-Iirimaa napsas 2:1 võidu 77. ja 80. minuti väravatest.

«Pöörasime sellele mängule väga palju tähelepanu. Me alustasime kohtumist hästi ja omasime võimalusi, aga mitte liiga palju, sest pidime leidma ruumi, mida Eesti meile eriti ei jätnud,» lausus kogenud juhendaja.

«Aga teisel poolajal muutsime taktikat, läksime 4-4-2 asetuse peale. Jah, meil oli väga palju ründavaid mängijaid väljakul, aga meil ei jäänud muud üle. Kui saime viigivärava, tahtsime enamat,» lisas O’Neill.

Põhja-Iirimaa peatreenerile teeb muret, et tema hoolealused on lõppenud klubihooajast kurnatud. «Sellised mängud sellisel ajal on mängijatele keerulised. Neil on pikk hooaeg selja taga, paljudel neist polnud parim hooaeg ja mõnel pole praegu isegi koduklubi. Tulla siia ja heidelda punktide nimel – see on keeruline.»

Põhja-Iirimaa jätkab 2020. aasta EM-valiksarja täiseduga, olles kolme mänguga kogunud üheksa punkti, ent võidud on tulnud kaks korda Eesti ja korra Valgevene üle. Lahingud Saksamaa ja Hollandiga ootavad põhjaiirlasi veel ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles