Martin Reim lahkas kaotatud jooksuvõitlust ja lubas aina rohkem noori kaasata

Andres Vaher
, reporter
Copy
Martin Reim ja terve Eesti koondis pidi vastu võtma väga valusa kaotuse.
Martin Reim ja terve Eesti koondis pidi vastu võtma väga valusa kaotuse. Foto: Tairo Lutter / Postimees

13 viimase minutiga eduseisu 1:2 kaotuseks mänginud Eesti jalgpallikoondise peatreeneri Martin Reimi hinnangul sai määravaks põhja-iirlaste parem füüsiline suutlikkus. Juba lähitulevikus kavatseb ta aga järjest julgemalt noortele võimaluse anda.

«Ei ole hea tunne. Põhja-Iirimaa tegi head vahetused ja need tekitasid meile lõpuks lahendamatuid probleeme. See tingiski meilt ühe nõrga perioodi, mis maksis kätte,» kõlas Reimi lühikokkuvõte saatuslikust kolmest minutist.

Kas põhja-iirlaste viigivärav sündis määrustepäraselt või mitte, selle arutamisse ei soovinud Reim süveneda. «Ma ei tea. Kohtunikel on oma töö, mul pole siin midagi teha või öelda. Pealegi pole ma harjunud kohtunikke kritiseerima. Kahju vaid, et täna VAR-i polnud…» muigas eestlaste juhendaja mängu murdehetke kirjeldades.

Küll oli ta lahkelt valmis kohtumise käigus toimunut pööret ning ka Eesti koondise tulevikku lahkama.

«Alates umbes 60. minutist muutus mäng meie jaoks liiga lahtiseks. Läks jooksuvõitluseks ja see ei olnud kindlasti meie trump. Paljud meie mängijad ei pidanud füüsiliselt pidevatele rütmimuutustele vastu,» kõlas Reimi diagnoos. «Ma ei ole veel mängu üle vaadanud, aga esimese hooga on raske öelda, mida tagantjärele targana kindlasti teisiti pidanuks tegema. Jah, mõtlesin viiemehelisele kaitseliinile üleminekust, aga sel juhul vajunuks me väga ära ja tsenderdusi hakanuks palju tulema. Võib-olla pidanuks proovima, aga me ei tea, kuidas see lõppenuks. Oleks on paha poiss.»

«Loomulikult olen tulemuses pettunud, mängupildis ja mängijates aga mitte. Arvestades meie meeste vormi ja koduklubisid tehti maksimumilähedane sooritus. Ütlesin neile ka riietusruumis, et häbeneda pole midagi, tuleb pea püsti ajada. Nad andsid kõva lahingu,» kiitis Reim.

Rääkides debütant Vlasi Sinjavskist, andis peatreener selgelt mõista, mis suunas kavatseb meeskonda edasi tüürida.

«Nüüd on selge, et edasipääsulootusi me reaalselt enam ei heieta. Vlasi sai täna väga hästi hakkama ja oli kohta algrivistuses igati väärt. Arvan, et see oli ainuõige käik ja loodan, et uusi esilekerkijaid tekib veel. Kui vanemad mängijad ei ole korralikes klubides või korralikus vormis, tuleb anda noorematele võimalusi. Peame saama jõudu juurde,» vaatas ta tulevikku ja lõpetas samas taktis teisipäevasele Saksamaa-lahingule mõeldes: «Iga selline mäng on noorematele tuleviku väetiseks. Ükspuha, millises seisus oleme, on kohtumine Saksamaaga võõrsil väga võimas kogemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles