Justin Gatlin on Soomes ja sihib 10 sekundi piiri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Justin Gatlin tuli tunamullu Inglismaal Londonis teist korda 100 meetri jooksus maailmameistriks.
Justin Gatlin tuli tunamullu Inglismaal Londonis teist korda 100 meetri jooksus maailmameistriks. Foto: Phil Noble / REUTERS

100 meetri jooksu valitsev maailmameister Justin Gatlin osaleb järgmisel nädalal Soomes Turus Paavo Nurmi mängudel.

37-aastane ameeriklane saabus Soome varakult ja andis sealsele rahvusringhäälingule intervjuu, kus meenutas 14 aasta tagust tiitlivõistlust. Nimelt krooniti Gatlin esimest korda maailmameistriks 2005. aastal just Helsingis, kui võitis kuldmedali nii 100 kui ka 200 meetri jooksus. 

«Helsingil on minu karjääris koht olemas – siin ma tulin meistriks. Mälestused on suured,» sõnas sprinter Yle-le.

Paavo Nurmi mängudel loodab Gatlin tänavu esimest korda alistada 10 sekundi piiri, tema hooaja tippmark on 19. mail Jaapanis Osakas joostud 10,00, mis annab maailma hooaja edetabelis 12. koha.

«Pealtvaatajad tahavad seda näha. Loodan, et nad näitavad oma entusiasmi ja annavad mulle lisaenergiat, et suudaksin siin suurepärase jooksu teha,» ütles Gatlin.

Gatlini isiklik rekord 100 meetri distantsil on 2015. aastal Kataris Dohas joostud 9,74. Lubatud tingimustes on Gatlinist staadionisirge kiiremini läbinud vaid jamaikalased Usain Bolt (maailmarekord 9,58), Yohan Blake (9,69), Asafa Powell (9,72) ja ameeriklane Tyson Gay (9,69).

Paavo Nurmi mängud toimuvad 11. juunil Turus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles