Aastatetagune konkurents Londoni Arsenali väravasuul: nad üritasid üksteist tappa!

Kris Ilves
, reporter
Copy
Manuel Almunia.
Manuel Almunia. Foto: TONY GENTILE / REUTERS

Londoni Arsenali jalgpalliklubis on aastate jooksul mänginud palju maailmatasemel väravavahte eesotsas inglase David Seamaniga, aga hooaeg 2007-08, kui mänguaja eest heitlesid sakslane Jens Lehmann ja hispaanlane Manuel Almunia, oli äärmuslik.

Lehmann ja Almunia saabusid Inglismaa suurklubisse hooajalise vahega: sakslane sõlmis Arsenaliga lepingu 2003. aasta juulis ja hispaanlane aasta hiljem. Olukord kiskus pingeliseks 2007-08 hooajal, kui toona Arsenali juhendanud Arsene Wenger määras ebastabiilselt mänginud Lehmanni asemel esiväravavahiks Almunia.

Mõistagi polnud sakslane peatreeneri otsusega rahul, minnes raksu nii Wengeri kui Almuniaga. Lehmann tümitas meeskonnakaaslast korduvalt ka meedia vahendusel. Tüli arenes järgmisse faasi enne aprillikuist kohtumist Manchester Unitediga, kui Almunia tunnistas, et ei suuda enam Lehmanniga näost näkku suhelda.

Jens Lehmann.
Jens Lehmann. Foto: PAUL ELLIS / AFP

2006. aasta augustis liitus Arsenaliga itaallane Vito Mannone, kes ametilt samuti väravavaht, mis tähendas, et kollanokk sattus koheselt sündmuste keerisesse. Mannone sõnul läksid meeskonnakaaslased suisa kättpidi kokku.

«See oli keeruline, sest Jens oli väga agressiivne väravavaht, eriti Almuniaga,» rääkis Mannone jalgpalliportaalile Goal.com. «Võite ainult ette kujutada, millised olid pinged treeningul ja mis see mulle tähendas,» lisas itaallane.

Ta jätkas: «See oli väga keeruline, sest ma proovisin õppida ja teha enda asja, aga nemad üritasid samal ajal üksteist tappa! Kui teha erinevaid harjutusi, nagu näiteks tsenderdusi, väljatulekuid ja pealelööke, siis peab üksteist abistama. Aga seal abistamist väga palju ei olnud.»

Lehmann (49) ja Almunia (42) on nüüdseks sportlaskarjääri lõpetanud, 31-aastane Mannone kuulub Readingu hingekirja, kuid mängib laenulepingu alusel Põhja-Ameerika jalgpalliliigas MLS, kus esindab Minnesota Unitedi värve.

Muide, Eesti jalgpallilegend Mart Poom kuulus Arsenali aastatel 2005-2007, esimesel hooajal küll laenulepingu alusel Sunderlandist. Eelmisel kuul sõlmis Arsenaliga profilepingu 17-aastane Eesti puurilukk Karl Jakob Hein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles