PM Saksamaal. Sakslased Eesti võõrustamise eel: tahame võita ja meeskonda arendada

Andres Vaher, Mainz
Copy

Homme õhtul EM-valikmängus Eesti jalgpallikoondist võõrustava neljakordse maailmameistri Saksamaa treener Marcus Sorg ja mängija Serge Gnabry ei hakanud äsjasel pressikonverentsil kõlavaid loosungeid välja käima.

Nagu taolistel puhkudel tavaks, läks suurem rõhk viisakustele. Iseäranis paistis diplomaadisoonega silma sakslaste tavapärane abitreener, kuid nüüd Joachim Löwi vigastuse ja kodusele ravile jäämise tõttu pealiku kohuseid täitev Oliver Sorg.

«Peame olema sama tähelepanelikud kui mängus Valgevenega,» meenutas Sorg üleeilset 2:0 võitu võõrsil Valgevene üle.

«Teame, et Eesti soovib teha meie elu võimalikult keeruliseks. Vajame kannatust ja paremat realiseerimisoskust kui pühapäeval. Tekitasime Valgevene vastu väga palju võimalusi, aga võitsime ainult 2:0,» lisas ääreründaja Serge Gnabry, kes igapäevast vutti mängib Müncheni Bayernis.

Postimehe küsimusele, kas homme õhtul on oluline lihtsalt võit või võimalikult suureskooriline võit, vastas Sorg: «Kõige tähtsam on võita. Aga meile on oluline ka meeskonda järjepidevalt arendada. Selle osa on eesmärk tekitada 90 minuti jooksul võimalikult palju võimalusi. Meile on täiesti selge, et peame kolme punkti saamiseks tööd tegema. Teame, et Eesti viigistas näiteks 3:3 Ungariga.»

Uus Saksamaa ja meedia roll arengus

Pressikonverentsi läbiv teema oli Saksamaa meeskonnas läbi viidud noorenduskuur. Teatavasti otsustas Löw käesoleva EM-valiktsükli eel arvata valikust välja raudvarad Jerome Boatengi, Mats Hummelsi ja Thomas Mülleri, mis tekitas neljakordse maailmameistri kodumaal palju elevust.

«Meil on uus aeg ja oleme uue tee alguses. Kui mängime hästi ja näitame häid tulemusi, viib see edasi nii meeskonda kui taastab ka fännide usku. Meil on hea meel näha, et hoolimata MMi suurest pettumusest on rahvas endiselt meie seljataga. Tunnetame selgelt vastutust oma rahva ees,» sõnas Sorg. «Kasutame iga kogunemist selleks, et meeskonda võimalikult palju kokku liita. Minu arvates on meil seni läinud hästi.»

Samas mainis ta, kommenteerides esiründajale Timo Wernerile osaks langenud kriitikat: «Loodan, et meeskonna arengu praeguses etapis suudab ka meedia suhtuda mõistvalt. Praegu on Timoga ümber käidud alatult. Mina soovin igatahes mängijate suhtes üles näidata usaldust. Ainult niimoodi saab tulla enesekindlus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles