Kaval trikk vastaste mängueelseks mõjutamiseks? Türgi koondist hoiti mitu tundi lennujaamas kinni

Postimees Sport
Copy
Türgi jalgpallikoondis.
Türgi jalgpallikoondis. Foto: SCANPIX

Türgi ja Islandi jalgpallikoondiste EM-valikmängu eel on lahvatanud kergemat sorti skandaal, kus türklased süüdistavad Islandi ametnikke lugupidamatus käitumises.

Alles äsja 2:0 võiduga maailmameister Prantsusmaad šokeerinud Türgi avaldab sügavat pahameelt Islandi võimude suunas, kes väidetavalt hoidsid türklaste jalgpallikoondist kolm tundi Keflaviki lennujaamas ilmaasjata kinni.

«Meie asjad otsiti läbi rohkem kui üks kord, mis oli täiesti ebavajalik,» vastas Türgi kapten Emre Belozoglu ajakirjanikele. Olukorrale lisas vinti juurde asjaolu, et eelmainitud intervjuu jooksul, mil türklaste liider oli ümbritsetud paljudest mikrofonidest, toppis keegi kõrvalolija mehe näo juurde nõudepesuharja.

Ajal, mil Türgi kapten selgitas ajakirjanikele probleemset olukorda, pani keegi mehe näo juurde nõudepesuharja.
Ajal, mil Türgi kapten selgitas ajakirjanikele probleemset olukorda, pani keegi mehe näo juurde nõudepesuharja. Foto: Anadolu Agency/Getty Images

Asekapten Burak Yilmaz põrutas meediale aga veel tulisemalt. «See, mis nad meile tegid, on vastuvõetamatu ja ebaviisakas. Me oleme oodanud siin kolm tundi. Nad võtsid meie kotid ja isiklikud asjad, mis otsiti mitmeid kordi läbi. Lendasime siia kuus ja pool tundi, selleks, et oodata lennujaamas kolm tundi lisaks.»

Türgi presidendi pressiesindaja Ibrahim Kalin lubas omalt poolt rakendada vastavaid vastumeetmeid. «Islandi käitumine rahvuskoondise suunas on lubamatu. Meie meeskond annab parima vastulöögi jalgpalliplatsil.»

Olenemata ebameeldivast vahejuhtumist on Türgi mehed näitamas suurepärast jalgpalli. EM-kvalifikatsiooniturniiri H-alagrupis on just nemad hetkel liidrid, jättes enda seljataha Prantsusmaa, Islandi, Albaania, Moldova ja Andorra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles