PM Saksamaal. Elu viis Marek Lemsalu tagasi ammustele radadele

Andres Vaher, Mainz
Copy
Kui Marek Lemsalu vanasse mängupaika jõudis, ei suutnud ta üllatust varjata – nagu oleks täiesti uus staadion maa alt samale kohale kerkinud.
Kui Marek Lemsalu vanasse mängupaika jõudis, ei suutnud ta üllatust varjata – nagu oleks täiesti uus staadion maa alt samale kohale kerkinud. Foto: Tairo Lutter

See oli peaaegu veerandsajand tagasi, kui Marek Lemsalu lõi lahti Saksamaa jalgpalli ukse. Ta mängis 1. FSV Mainz 05 nimelise klubiga 2. Bundesliga tipus – tasemel, mis nüüd, koguni 23 aastat hiljem, oleks heal juhul jõukohane vaid mõnele väga üksikule siinsele vutimehele.

Samal 1996ndal valiti Lemsalu ka Eesti parimaks jalgpalluriks. Temast sai tollal omamoodi kevadekuulutaja, sest Mart Poom liitus Inglismaa kõrgliigaga alles aasta hiljem.

Lemsalu Mainzi-põli kestis ühe hooaja. Vahepeal polnud ta ammusesse töö- ja elupaika kordagi sattunud, nüüd andis Saksamaa–Eesti ajalooline EM-mäng suurepärase võimaluse tagasi neile radadele pöörduda.

«Olen Frankfurdist läbi sõites mitu korda mõelnud: no lähme! Aga alati on kas kiire olnud või midagi muud vahele tulnud. Nüüd polnud enam midagi mõelda,» lausus Lemsalu veidi enne reisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles