Sakslased pärast võitu: plaanisimegi Eestile palju väravaid lüüa (12)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Eesti jalgpallikoondise endine väravavaht Sergei Lepmets.
Eesti jalgpallikoondise endine väravavaht Sergei Lepmets. Foto: Tairo Lutter

Saksamaa purustas eile Mainzis peetud jalgpalli EM-valikmängus Eesti rahvuskoondise 8:0. Kuigi eestlased löödi üle 26 000 pealise publiku ees sisuliselt nokauti, on Saksamaa meedia rõõmus, kuid mitte ülevoolavalt.

Koondise üks kogenumaid, kahe värava autor Marco Reus: «Meil oli plaan igal juhul rohkem väravaid lüüa, kui Valgevenele (Saksamaa alistas koondiseakna avamängus Valgevene 4:0 – toim). Täna leidsime oma rütmi. See oli minu karjääri ilusaim mäng rahvuskoondises.»

Saksamaa koondise kapten ja väravavaht Manuel Neuer: «Võime kahe viimase matši üle väga uhked olla.» 33-aastane Neuer püstitas eilses mängus ka ühe rekordi. Nimelt oli see Saksamaa koondise kollkiprile rahvuskoondise särgis 37. nullimäng. Sellega möödus ta legendaarsest Saksamaa koondise (1966-1979) ja Müncheni Bayerni (1962-1980) väravavahist Josef Dieter «Sepp» Maierist.

Saksamaa koondise abitreener Marcus Sorg ütles pärast mängu, et rahvuskoondisele tuleb soorituse eest au anda. «Viimased kümme päeva pärast pika hooaja lõppu on olnud väga töökad. Mängus Eestiga sai otsustavaks Saksa meeskonna entusiasm.»

Frankfurter Allgemeine teatab, et skooriliselt suur võit Eesti üle näitab Saksamaa koondise võitlusvaimu. «Selline mäng on võimalik ainult suure ühtekuuluvuse ja motivatsiooniga meeskonna puhul. Tahtsime kodupublikut inspireerida ja võin öelda, et meil see õnnestus,» lisas Sorg.

Die Welt kirjutab, et eestlaste - kes asuvad maailma edetabelis 96. kohal – kaitsetaktika ei töötanud üldse. «Kuigi eestlased ehitasid karistusalale barrikaadi, siis see ei toiminud. Koduväljakul mänginud sakslased söötsid imeliselt ning ei jätnud Eesti meeskonnale ruumi ega õhku. Saksamaa koondis janunes väravate järele ka pärast esimest poolaega,» kirjutas  väljaanne.

Saksamaa peab järgmise EM-valikmängu 6. septembril Hamburgis Hollandiga.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles