Magnus Kirt 88-meetrisest odakaarest: alati annab midagi parandada

Ville Arike
, reporter
Copy
Magnus Kirt.
Magnus Kirt. Foto: KIMMO BRANDT / EPA/Scanpix

Eile õhtul Turus peetud kergejõustikuvõistlustel odaviskes tulemusega 88.32 esikoha saanud Magnus Kirt rõõmustas sooja ilma ja korraliku soorituse üle.

«Tegemist oli tänavuse esimese soojas ilmas peetud võistlusega. Seetõttu oli see kindlasti eelmistest nauditavam,» alustas Kirt Postimehele antud telefoniusutlust. «On hea meel, et suutsin teha täitsa korraliku võistluse.»

Avavoorus asus ta juhtima 86-meetrise odakaarega, parim tulemus sündis neljandas viskevoorus. Kahe meetri kaugusele seljataha jäid Rio ja Londoni olümpiavõitjad Thomas Röhler (Saksamaa) ja Keshorn Walcott (Trinidad).

«Tulemusega saab täitsa rahule jääda,» võttis Kirt maameheliku rahuga võistluse kokku. Kas avakatse võttis suuremad pinged maha, märk oli maas? «Esimene katse läheb sageli lahtiviskamiseks. Tore muidugi, et märgi maha sai, aga mingit kindlat tulemust ei saa planeerida, sest enne viskama minemist ei tea kunagi, kui pikalt oda lendab.»

Kirt sai eile esimeste katsetega hea võistlustunde kätte ja paugutaski 88 meetri taha. Ta on hoidnud stabiilsust - hooaja avavõistlusel sai kirja 89.33, seejärel Tartus Sule memoriaalil 87.65. «Alati leiab, mida parandada,» jäi Kirt eilse pikima, 88.32 kaugusele kandunud odakaare kommenteerimisel tagasihoidlikuks.

Hooaja alguses on Kirdil olnud õhus terviseteema - ta loobus Teemantliiga avaetapist, pärast võistlusi on tõmmanud õla kangeks. «Soojaga on kindlasti parem võistelda, keha töötab ökonoomsemalt. Loodan, et see terviseteema vaibub. Õlg kergelt annab märku, otseselt vigastust pole ja tulemusi vaadates see võistlemist ei takista. Kuid pean võistluste vahel kodus hoolas olema.» Hoolsus tähendab massaaži ja eriharjutusi.

Täna lendab Kirt Oslosse, kus homme peetakse Teemantliiga etapp. «Kindlasti tahan sealgi hästi esineda. Tuleb uus päev, uus võistlus, konkurendid on heas vormis. Varasemad tulemused ei maksa seal midagi, pean hoolsalt keskenduma,» lausus Kirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles