Raskelt kukkunud Chris Froome jätab Tour de France’i vahele (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: Peter Powell / EPA

Tänahommikusel treeningul raskelt kukkunud Team Ineosi (endine Team Sky) jalgrattur Chris Froome jätab 6. juulil algava Tour de France’i vahele.

Froome osales käimasoleval Criterium du Dauphine’i velotuuril, kus hoidis pärast kolme etappi kaheksandat kohta. Täna hommikul tuuri neljanda etapi rajaoludega tutvumas käinud britt kukkus, mille tulemusel vigastas tõsiselt vaagnaluud, kirjutab BBC.

Team Ineosi pealik Dave Brailsford andis pärast Froome’i karmi kukkumist Prantsusmaa televisioonile mõista, et 34-aastane jalgrattur ei istu nii pea sadula selga, mis tähendab, et vähem kui kuu aja pärast algavat Tour de France’i jälgib neljakordne meister pealtvaatajana.

«Froome kukkus suurel kiirusel, kui sõitis allamäge. Ta tabas seina. Võtab aega, enne kui ta uuesti sõidab,» rääkis Brailsford, lisades seejärel: «Kiirabi saabus kiiresti, tema eest kanti hoolt ja ta viidi helikopteriga haiglasse uuringutele. See on väga tõsine õnnetus. On selge, et ta pole võimeline Tour de France’il osalema.»

Froome on Tour de France’i neljakordne (2013, 2015-2017) võitja. Mullu saavutas ta Prantsusmaa velotuuril kolmanda koha. Tänavuse hooaja esimese suurtuuri – Giro d’Italia – jättis Froome samuti vahele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles