Euroopa meistriks tulnud Lauri Malsroos hoiab maailma karikasarjas teist kohta

Postimees Sport
Copy
Lauri Malsroos
Lauri Malsroos Foto: Rainer Burmann

Eile Poolas Wroclawi lähistel lõppenud tänavustel rattaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel sprindis kulla võitnud Lauri Malsroos hoiab hetkel maailma karikasarjas teist kohta. Ehkki EM-võistluste teisel individuaaldistantsil - ühisstardist sõidetud tavarajal pidi eestlane leppima ühe suure eksimuse tõttu vaid 25. kohaga, tagavad ka tema lähikonkurentide ebastabiilsed sooritused eestlasele siiski kõrge üldkoha MK-sarjas.

Varem korra individuaalselt Euroopa ja teatesõidus ka maailmameistriks tulnud Malsroos asus mulluse, veidi ebaõnnestunud hooaja järel maailma edetabelis alles 14. kohal. Kuid kogenud 33-aastane sauelane näitas Wroclawi spordikompleksi ümbruses sõidetud sprindirajal kõige kindlamat minekut tulles 4-aastase vaheaja järel taas Euroopa meistriks mulluse MK-sarja üldvõitja tšehhi Krystof Bogari ees, kelle auhinnakappi kuulub näiteks ka puhta mägirattasõidu maailmameistrivõistluste teatepronks.

EM-võistluste teisel individuaalalal - ühisstardist sõidetud tavarajal pidi eestlane leppima aga ühe vahele jäänud kontrollpunkti ja sinna tagasipöördumise tõttu 69 mehe konkurentsis alles 25. kohaga. Rattaorienteerumise maailmakarika sarja liidriks on hetkel ala viimaste aastate valitseja ja paljukordne maailmameister venelane Anton Foliforov, kes võitis ka Euroopa MV tavaraja. Väikese üllatusena asub MK-sarja üldarvestuses kolmandal kohal leedulane Jonas Maiželis, kes EM-võistlustel küll medalivõiduni ei jõudnud, kuid näitas seal stabiilseid sõite. Järgnevatel kohtadel asuvad Valeri Gluhov Venemaalt, Viktor Larsson Rootsist ja Angel Garcia Hispaaniast.

Malsroosi parimateks tulemusteks on maailma karikasarja kokkuvõttes 2016. aastal saavutatud II koht, 2014. aastal oli ta 4. ja hooaeg hiljem 6. Ligi kümmekond aastat ala maailma paremikku kuulunud mees on tiitlivõistlustelt võitnud kokku 10 medalit, kuid tema auhinnakapist puudub veel individuaalne maailmameistritiitel ja MK-sarja üldvõit. MM-võistlustelt on ta saavutanud individuaalselt ühe hõbeda ja 2 pronksi. Kõik eeldused nende iluvigade parandamiseks on aga tänavu olemas - sel aastal toimuvad maailmameistrivõistlused 26. juulist 4. augustini Taanis, mis oma suhteliselt tasaste, ent tiheda teedevõrguga maastikega on eestlastele väga sobivad ja kodused.

Teistest EM-võistlustel osalenud eestlastest hoiab Eleri Hirv naistest MK-sarjas 37. positsiooni. Marek Karm, kes Poolas meestest MK-punte ei teeninud, asub maailma edetabelis 64. kohal. Koos Malsroosiga saavutasid nad Euroopa MV segateatesõidus riikidest 11. koha.

Rattaorienteerumise maailma karikasarja hetkeseisu (punkte teenivad 35 parimat) vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles