Anna Gret Asi valiti NBA noortelaagri kõige väärtuslikumaks mängijaks!

Postimees Sport
Copy
Anna Gret Asi.
Anna Gret Asi. Foto: basket.ee

17-aastased korvpallurid Markus Ilver ja Anna Gret Asi osalesid Riias toimunud NBA noortelaagris «Piirideta korvpall». Asi valiti tütarlaste tähtede mängule ja teenis turniiri kõige väärtuslikuma mängija tiitli.

Laagrist võttis osa 24 tüdrukut ja 40 poissi üle kogu Euroopa. Asi sõnul oli tegemist väga professionaalselt korraldatud üritusega. «Esimesel päeval said kõik osalejad suure kotitäie Nike`i varustust: särgid, püksid, ketsid, sokid, vabaajariided. Treenerid olid väga kõrgel tasemel ja treeningud põhjalikult läbi mõeldud,» jagad Asi muljeid korvpalliliidu pressiteate vahendusel.

Ühte päeva oli noortele paigutatud 5-6-tunnine aeg saalides ning selle aja sisse mahtusid ringtreening, lõunasöök ja võistkondadevahelised mängud. «Päeva esimeses pooles olid soojendusharjutused ja ringtreening, kus keskendusime 8-10 minutit spetsiaalsetele elementidele. Sellele järgnes lõunasöök ja siis juba võistkondadevahelised mängud.»

Milline oli Tartu Kalevi kasvandiku hinnangul laagri tase? «Oodatust veidi madalam, kuid sellegi poolest hea. Hispaanlased ja kreeklased olid hea füüsisega ning kiireid tüdrukuid oli palju. Algul oli hirm, et jään teistele mõnes aspektis natuke alla, aga ei olnud häda midagi,» kommenteeris Asi.

Riia laagris jagasid noortele näpunäiteid NBA korvpallurid Dairis ja Davis Bertans, Rodions Kurucs, Sam Dekker, Jonathan Isaac ja superstaar Kristaps Porzingis. Asi puutus neist isiklikult kokku Orlando Magicus leiba teeniva Isaac'iga. «Ta suhtles natuke rohkem kui teised. Ütles mõne inspireeriva sõna mu mängu kohta ja hiljem, kui pilti läksin küsima, rääkisime veel.»

Treenerite nimistusse kuulusid Dallas Mavericksi peatreener Rick Carlisle ning abitreenerid Josh Longstaff (Milwaukee Bucks), Jamahl Mosley (Mavericks), Pablo Prigioni (Brooklyn Nets) ja paljud teised.

Eesti üheks talendikamaks korvpalluriks peetava Asi sõnul on sellised laagrid noortele kulla hinnaga. «Kindlasti annab selline kogemus noorele korvpallurile motivatsiooni juurde, ülevaate oma tasemest võrreldes Euroopa parematega, uusi sõpru ja tunnetuse, kuidas on treenida tuntud ja austatud treenerite käe all.»

Tähtede mängu, kuhu valiti 14 tüdrukut, Asi täies mahus nautida ei saanud: «Keegi tõmbas mulle küünega nii sügava haava, et veri ei jäänud tükk aega pidama.»

Kõige väärtuslikuma mängija auhind tähendab eestlanna jaoks palju: «See näitab, et tehtud töö ja vaev on hakanud vaikselt vilja kandma.»

Eesti rahvusnaiskonda kuuluva Asi vastu on huvi tundnud mitu Ameerika ülikooli. Neiu sõnul tuleb ülikooli valikul lähtuda paljudest aspektidest. «Kuigi ma ülikoolile veel üleliia ei mõtle, siis kindlasti tuleb silmas pidada treenerite huvi ja hoolivust minu vastu, minule huvipakkuva õppesuuna olemasolu, treeningutingimusi ja ka kindlust, et esimesel kahel aastal pinki ei pühiks. Kindlasti tuleb minutid ise välja teenida, aga kõvemates ülikoolides on tavaks, et kahe esimese aasta mängijad saavad vähe mänguaega. Sellest kõigest rääkisid meile ka Sam Dekker ja Jonathan Isaac.»

NBA noortelaager «Piirideta korvpall» toimus Euroopas 18. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles