Nädalavahetusel peetakse kergejõustiku Balti meistrivõistlused

Postimees Sport
Copy
Grit Šadeiko tõkkeid ületamas
Grit Šadeiko tõkkeid ületamas Foto: Marko Mumm / EKJL

15.-16. juunil toimuvad Lätis Ogres täiskasvanute Balti võistkondlikud meistrivõistlused ehk Presidendi karikavõistlused. 

Meeste kettaheites on meie esinumbriks Martin Kupper, kuulitõukes läheb head tulemust jahtima Kristo Galeta. Naiste vasaraheites on kohal meie kaks esimest numbrit - Eesti rekordinaine Anna Maria Orel ja Kati Ojaloo. 

Meeste teivashüppes lähevad starti mitmeid noorteklasside rekordeid purustanud noored mehed - USAs esimese ülikooliaasta lõpetanud Robin Nool ja Eerik Haamer.

Mitmevõistleja Grit Šadeiko teeb kaasa kaugushüppes, 100 m tõkkejooksus ning 4x100 m teatejooksus.

Meeste 1500 m on Eesti esinumbriks Olavi Allase, kellele lisaks on sel distantsil stardis 3000 m takistusjooksja Kaur Kivistik. Rasmus Kisel teeb kaasa oma põhialal 800 m jooksus.

Koondises on ka Eesti sprindidistantside rekordimees Marek Niit, kes võistleb Ogres 200 m ja 4x400 m teatejooksus.

Eesti koondise juht Kristel Berendsen tunneb heameelt, et igal alal on Eesti eest kaks sportlast väljas. «Alati on mõned tipud samal ajal teistel võistlustel - näiteks Magnus Kirt võistleb seekord Teemantliiga etapil Oslos - aga suures plaanis suutsime sel aastal kõik alad ära katta nii hästi kui võimalik ja ühtegi tühja kohta pole. Tulemuste osas on keeruline midagi ennustada, tean, et Läti paremik võistleb samal ajal Itaalias ja Leedu osalejate nimekiri pole meieni jõudnud,» ütles ta.

«Ilm peaks tulema ilus ja usun, et eelkõige meie nooremale generatsioonile on Balti meistrivõistlused heaks võimaluseks, et täita tugevas konkurentsis oma vanuseklasside tiitlivõistluste normatiive või püstitada isiklikke rekordeid,» lisas Berendsen.

Vaata Eesti koondise koosseisu.

Vaata tulemusi.

Vaata ajakava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles