Tipphetked: Eesti võrkpallinaiskond mängis publiku närvidel, aga lõpetas Hõbeliiga võiduga

Postimees Sport
Copy

Eesti naiste võrkpallikoondis alistas täna Tartu Ülikooli spordihoones Euroopa Hõbeliiga viimases mängus Portugali 3:2. Et sama vastane oli sama tulemusega alistatud ka võõrsil, lõpetati turniir kahe võidu ja kolmanda kohaga.

Tänane kohtumine osutus tõeliseks maiuspalaks, sest mängu võitja selgus alles viimases geimis. Eesti domineeris kahte esimest geimi täielikult - need võideti 25:15 ja 25:11. Järgnevas kahes geimis suutsid Portugali naised mängukvaliteeti parandada ning võitlesid seisuks 2:2. Seega jäi kohtumise lõpptulemus otsustada viimases geimis, mille eestlased 15:13 võitsid. Meie  naised tulid viiendas vaatuses välja 0:3 kaotusseisust.

Eesti parimatena tõid Kristel Moor 18 ja Kristiine Miilen 17 punkt, Moor oli tõhusaim ka pluss-miinus arvestuses (+12). «Kertu Laagi vigastus ja eemalejäämine mõjutas meid kindlasti, samas avanes Moor fantastiliselt,» sõnas naiskonna peatreener Andrei Ojamets tervet turniiri silmas pidades.

Andrei Ojametsa kommentaar:

2:0 ja 15:12 eduseisu peaaegu loovutamisest: «Kõik olid mänguaja välja teeninud, eksperimenteerisime pisut koosseisuga. Terve võistkond muutus kolmanda geimi lõpus pehmeks ja lasi jala sirgu. Tegime ise järjest rumalusi. Nii ta läks, aga hea, et lõpuks ikka kätte saime.»

Euroopa liiga kokkuvõtteks: «Kõik küsisid: kas tahate võita? Muidugi tahtsime. Aga tuleb aru saada, milline oli vastaste tase. Lisaks peame mõistma, et need naiskonnad pole EM-finaalturniiri omadega – Hollandi, Aserbaidžaani ja Ungariga kindlasti – ka päris võrreldavad. Tegelikult pidigi juba siin olema raske. Protsess on aeglane. Nägime, et eriti meie platsimäng jätab sel tasemel soovida.»

Intervjuu rahvusnaiskonna statistiku Mihkel Sagariga:

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

Enne mängu:

Juba varem edasipääsulootuse minetanud Eesti naiste koondis kohtub laupäeval Hõbeliiga viimases alagrupimängus Portugaliga, kes asub B-alagrupis ühe võidu ja kolme kaotusega kolmandal kohal. Eesti seni ainus võit alagrupiturniiril saadi Portugali vastu võõrsil, kui vastasest oldi üle skooriga 3:2. Grupi liider on Sloveenia, kel on neli võitu ja 13 punkti. Kreekal on teisena neli võitu ja 12 punkti.

Rahvusnaiskonna koosseis mänguks Portugaliga: Julija Mõnnakmäe, Jade Šadeiko, Kaisa Bahmatšev, Kristel Moor, Nette Peit, Kristiine Miilen, Anu Ennok, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit, Mari Arak, Kristi Nõlvak. Peatreener Andrei Ojamets, abitreenerid Marko Mett ja Oliver Lüütsepp, statistik Mihkel Sagar, mänedžer Jaanika Jakobson, füsioterapeut Madis Arumäe.

Naiste Hõbeliigas mängivad edasipääsu nimel Kuldliigasse kahe alagrupi võitjad kodus-võõrsil süsteemis. A-alagrupis on esikohal neli võitu ja 11 punkti kogunud Iisrael, Rumeenia on teine nelja võidu ja 10 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles