Froome'i hirmsat kukkumist pealt näinud konkurent: ta oleks võinud surma saada

Toimetas Silver Tabo
Copy
Chris Froome viidi pärast kukkumist helikopteriga haiglasse, kus ta elas üle kaheksa tunni pikkuse operatsiooni.
Chris Froome viidi pärast kukkumist helikopteriga haiglasse, kus ta elas üle kaheksa tunni pikkuse operatsiooni. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

UAE Team Emiratesi rattameeskonna liige Daniel Martin nägi eile pealt, kuidas Team Ineosi (endine Team Sky) liider Chris Froome elas Dauphine’i velotuuri treeningul üle raske kukkumise, mistõttu jääb senise karjääri jooksul kuus suurtuuri võitnud Suurbritannia esindaja tänavu 6. juulil algavalt Tour de France’ilt eemale.

34-aastane Froome murdis õnnetuse tagajärjel teiste seas nii parema reieluu, küünarnuki kui ka roided. Samuti vigastas Briti rattur puusa ning ta viidi helikopteriga haiglasse. Seal elas Froome üle kaheksa tunni pikkuse operatsiooni ning paikneb nüüd veel mõned päevad St. Etienne'i haigla intensiivraviosakonnas.

Chris Froome.
Chris Froome. Foto: Peter Powell / EPA

Kukkumine leidis aset laskumisel, kui Froome võttis nina nuuskamiseks käed juhtraualt ning lendas 54-kilomeetrise tunnikiirusega vastu madalat müüri.

Õnnetuse ajal asus UAE Team Emiratesi rattameeskonna liige Daniel Martin Froome’i taga ning nägi seda pealt. «Ma näen seda jätkuvalt. Mina ja Neil (UAE Team Emiratesi juht Neil Stephens – toim) saime ta tõusul kätte ning ei tahtnud segadust tekitada, mistõttu jäime tema seljataha. Siis see juhtus,» meenutas Martin tõusule järgnenud laskumisel toimunud õnnetust Cyclingnewsi vahendusel.

«Me peatusime. Mina ja Neil vaatasime teineteisele uimastatud vaikuses otsa ning seisime seal 20 sekundit. Ma jäin meeskonnaauto juurde ning küsisin, kas oleksime saanud selle vältimiseks midagi teha, kuid see oleks võinud lõppeda palju hullemini. Ma mõtlesin, et ta oleks võinud surma saada. Näha midagi sellist pole meeldiv,» tunnistas 32-aastane Iiri rattur.

Daniel Martin.
Daniel Martin. Foto: JOSEP LAGO / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles