Caster Semenyat ei lasta Maroko Teemantliiga etapil starti

Postimees Sport
Copy
Caster Semenya.
Caster Semenya. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / REUTERS

Skandaalset Lõuna-Aafrika tippjooksjat Caster Semenyat ei lasta pühapäeval Marokos peetaval Teemantliiga etapil starti, kuigi Šveitsi ülemkohtu otsusega on tal lubatud ilma testosterooni alandavaid tablette tarbimata võistelda.

Olümpiavõitja sõnul ei lubata teda pühapäeval starti, kuigi ta soovib osaleda. «Caster soovib teada, miks selline otsus tehti. Ta soovib, et IAAF (rahvusvaheline kergejõustikuföderatsioon) kontrolliks oma liikmesföderatsioonide reeglitele allumist,» andsid Semenya advokaadid oma avalduses teada.

IAAF andis teada, et nemad ei korralda Teemantliigat ning võistlejate kohta langetavad otsuseid vaid selle korraldajad.

Kolmekordne maailmameister käib hetkel kohut, et tühistada IAAFi uued regulatsioonid, mille järgi peaksid kõrge testosteroonitasemega naisjooksjad võtma testosteroonitaset alandavaid tablette, kui tahavad võistelda distantsidel 400 m kuni üks miil (1609 meetrit – toim).

Ta on hetkel lisatud ka sügisel Kataris toimuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Lõuna-Aafrika koondise algsesse koosseisu. Tema osalemine sõltub sellest, millise otsuse langetab Šveitsi ülemkohus antud kaasuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles