Jõelähtme rattamaratoni esikohad jäid kodumaale

Postimees Sport
Copy
XXL-sõidu start.
XXL-sõidu start. Foto: Rene Lutterus

Bosch Eesti Maastikurattasarja neljas etapp peeti täna Jõelähtmes, kui toimus 13. Jõelähtme rattamaraton. Kohal oli rekordarv osalejaid – eri distantsidel läks rajale ligi 800 rattasõpra.

Esimesena said stardi Jõelähtme rattamaratonil XXL-sõidul osalejad, kel tuli läbida 92 kilomeetrit. Parimad mehed kulutasid selleks aega pisut üle nelja tunni. Võit läks seekord Soome, kui esimesena veeres üle finišijoome Henri Ojala (Team Evoc Finland), kelle ajaks märgiti 4:07:28. Teisena lõpetas Gert Jõeäär (Veloplus) ajaga 4:07:42 ja kolmandaks tuli soomlane Aki Färm (Team Evoc Finland), kelle lõpuajaks jäi 4:07:52.

Henri Ojala roosas.
Henri Ojala roosas. Foto: Rene Lutterus

«Oli raske päev, sest alguses purunes minu rattal rehv,» tunnistas Ojala peale finišit. Õnneks tuli appi ratturi tiimikaaslane, kelle toel sai ratas taas sõidukorda ja mees asus püüdma liidreid. «Mitu lõiku järjest sain rajalt infot, et olen liidritele jälle pool minutit lähemale jõudnud. See andis lootust, et kõik ei ole läbi,» tunnistas ta. Lõpuks õnnestuski Ojalal liidrid kätte saada ja üsna pingelisteks kujunenud lõpukilomeetritel oma paremus maksma panna.

Naistest võttis Jõelähtme rattamaratoni võidu Age Jaanimets (Velo Clubbers) ajaga 5:31:26. Teise koha saavutas Marianne Palusoo (ProShop Team) 5:37:21 ja kolmandaks sõitis end Liis Grünberg (Porter Racing) 5:40:49. 

Jõelähtme poolmaratonil ehk põhisõidu 49 km distantsil õnnestus meestest esikoht koju viia Peeter Tarvisel (Veloplus), kes jõudis finišise napilt alla kahe tunni – ajaga 1:59:32. Teiseks platseerus Taavi Kannimäe (Team Antsla) ajaga 2:03:09 ja kolmandaks Magnus Krusemann (Kulgur Team 1) ajaga 2:03:53. 

Naiste arvestuses võttis poolrattamaratonil võidu Iiris Takel (Spordipartner Racing Girls) ajaga 2:24:11. Teisena sõitis finišisse Janelle Uibokand (Sportland Bottecchia Team I) 2:30:35 ja kolmandana Maris Kaarjärv (Spordiklubi Rakke Naiskond) 2:37:32.

Bosch Eesti Maastikurattasarja üldliidriks tõusis täna meeste arvestuses Taavi Kannimäe ning naistest säilitas liidrikoha Maris Kaarjärv. 

Võistkondlikult juhib sarja Veloplus ja naiskondade seas Spordipartner Racing Girls.

Maratoni peakorraldaja ja rajameister Meelis Välk ütleb, et võib ürituse lugeda kordaläinuks, kuigi negatiivseks aspektiks võib lugeda seda, et inimesed olid täna öösel rattarajal käinud ja osa märke ära lõhkunud. «Nii pole ammu tehtud, aga seekord olid neljas-viies kohas märgid maha lõhutud. Eile olid veel rajad üleval ja keegi kuskil ära ei eksinud. Kui hommikul lõhkumise avastasime, siis kahjuks ei jõudnud enne starti kõiki kohti ära parandada,» tõdeb Meelis, et vandaalide töö võis rikkuda 100%-lise sõiduelamuse. «Selge on see, et rattamaratoni ei korralda üks inimene, vaid see on tiimitöö, kus löövad kaasa vabatahtlikud, maaomanikud ja vald. Suur kogukond on üritusse panustanud ning radade lõhkumine langetab moraali,» selgitab Meelis.

14. juulil toimub sarja viies etapp - 17. Rakvere Rattamaraton.

Rakvere Rattamaratonile saab ennast kirja panna siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles