Vägev: Andero Lusbo saavutas EM-etapil EMX2T klassis kolmanda koha

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Andero Lusbo
Andero Lusbo Foto: Erakogu

EMX2T Euroopa meistrivõistluste viies etapp toimus sellel nädalavahetusel Lätis Kegumsi krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Andero Lusbo teenis koduselt etapilt fännide rõõmuks kolmanda koha.

Laupäeval toimunud avasõidus ei teinud Andero Lusbo kahjuks sellist starti nagu ta ise ja fännid oleks soovinud. Esimest ringi sõitis ta top 10 piiri peal. Andero hakkas küll möödasõite tegema ja mõne ringiga tõusis ta viiendale kohale. Kuid möödumine neljandal kohal sõitvast britist Todd Kelletist (Yamaha, Suurbritannia osutus keeruliseks. Lusbo proovis kõike võimalikku, kuid Kellet alla ei andnud. Kahekesi hakati kinni püüdma kolmandal kohal sõitnud Brad Andersoni (KTM, Suurbritannia). Mõlemad saidki sarja liidrist üsna lihtsalt mööda ja viimastele ringidele läks Andero neljandal kohal. Kuigi Andero surus viimase hetkeni, siis Kelletist tal mööda sõita ei õnnestunudki ja finišisse jõudis eestlane neljandana. Sõidu võitis Ken Bengston (Husqvarna, Rootsi), teise koha teenis Mike Kras (KTM, Holland) ja kolmanda koha Todd Kellet.

Põhapäeva hommikul toimunud teises sõidus sattus Lusbo stardikurvis kukkumisse. Õnneks jäi ta ise püsti, kuid kohta kaotas ta seal kõvasti ja sõitu tuli alustada kahekümnenda koha piirimailt. Lusbo suutis iga ringiga oma positsiooni parandada ja peagi oli ta neljandal kohal. Seejärel asus Lusbo jälitama sarja liidrit Brad Andersoni (KTM, Suurbritannia). Sarnaselt eilsele avasõidule suutis Andero britist mööduda ning jõudis seekord kolmandana finišisse. Sellest piisas, et etapi kokkuvõttes poodiumile tõusta. Sõidu võitis Ken Bengston (Husqvarna, Rootsi), teisena lõpetas Mike Kras (KTM, Holland).

Etapi kokkuvõttes teenis Andero Lusbo 38 punkti, mis andis talle kolmanda koha. Etapivõidu sai 50 punktiga Bengston, teine oli 44 punktiga Kras. Pärast viiendat etappi tõusis Lusbo 162 punktiga neljandale kohale. Sarja liidriks tõusis 199 punktiga Mike Kras.

Nüüd tuleb EM-sarja väike paus, järgmine etapp toimub kahe kuu pärast Itaalias.

Andero Lusbo pjedestaalil (paremal)
Andero Lusbo pjedestaalil (paremal) Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles