Ferraril on jõud, mida Mercedesel pole?

Toimetas Kris Ilves
Copy
Vormel 1 sari. Pilt on illustratiivne.
Vormel 1 sari. Pilt on illustratiivne. Foto: Graham Hughes / The Canadian Press/PA Images

Kuigi Mercedese vormel 1 meeskond on käimasoleval hooajal saavutanud seitse etapivõitu seitsmest, usub tiimi esipiloot Lewis Hamilton, et Ferrari on auto arendamisel teinud suure sammu edasi.

Tänavu seitsmest etapist koguni viis võitnud Hamiltoni hinnangul tulid peamise konkurendi tugevused välja eelmisel osavõistlusel Kanadas, kus Ferrari sõitja Sebastian Vettel oli lähedal hooaja esimesele triumfile, ent sai sõiduvea ja sellele järgnenud ajatrahvi tõttu siiski Hamiltoni järel teise koha punktid.

«Ferrarid olid Kanadas sirgetel nii kiired,» lausus Hamilton portaalile Autosport.com. «Neil on kindlasti mingisugune lisajõud, mida meil praegu pole. Järsku oli neil sirgetel tohutult jõudu, isegi kui mul oli DRS avatud,» lisas viiekordne maailmameister.

DRS, mida Hamilton mainis, on süsteem, mille abil saab paremaid möödumisvõimalusi, ehk kui tagatiib avaneb, siis väheneb õhutakistus ja sirgekiirus kasvab märksa tõhusamalt. Pikkade sirgetega Montreali ringrajal sellest aga tolku polnud ja Hamiltonil ei tekkinud ainsatki arvestavat möödumisvõimalust.

«Meil on vaja palju tööd teha, sest Ferrari on meist praegu ees.»
Mercedese vormelipiloot Lewis Hamilton

Hamiltoni sõnul on Ferrari sirgetel Mercedesest kiirem kuni kuus kümnendikku, mis on aga vormelimaailmas märkimisväärne vahe. «Nad on oma jõuallikaga suurepärast tööd teinud,» kommenteeris Hamilton. «Aga meil on vaja palju tööd teha, sest Ferrari on meist praegu ees,» märkis britt, lisades, et «vähemalt on meil omavahel hea lahing».

Vormelieksperdid arvavad, et Ferrari paremat sirgekiirust soodustab auto aerodünaamiline kontseptsioon, mis on Mercedesega võrreldes lihtsalt erinev, aga oluliselt efektiivsem. Tõsi, lõpptulemustes pole see seni kajastunud. Kui sirgetel on Ferrari peajagu üle, siis aeglastes kurvides on paremas seisus Mercedes.

Kuninglik vormelisari jätkub järgmisel nädalalõpul, kui hooaja kaheksas etapp peetakse Prantsusmaal, kus mullu triumfeeris Hamilton Mercedesega.

MM-sarja üldseis (7/21)

  1. Lewis Hamilton (Mercedes) 162 punkti
  2. Valtteri Bottas (Mercedes) 133
  3. Sebastian Vettel (Ferrari) 100
  4. Max Verstappen (Red Bull) 88
  5. Charles Leclerc (Ferrari) 72
  6. Pierre Gasly (Red Bull) 36
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles