Toyota esimehe emotsionaalne sõnavõtt pärast Sardiinia rallit

Postimees Sport
Copy
Akio Toyoda
Akio Toyoda Foto: è¨å¸âpçF / AP/Scanpix

Pärast WRC Sardiinia etapi südantlõhestavat kulminatsiooni kommenteeris Toyota esimees Akio Toyoda lõppenud rallit. Tavaliselt võtab Toyoda sõna, kui Toyota meeskond võidab. Esimest korda tegi Toyota boss suu lahti kaotuse puhul...

«Sardiinia ralli lõpp oli äärmiselt südantlõhestav. Ma tundsin, kui tugev ambitsioon Otil ja Martinil oli mind jällegi poodiumile tuua. Seetõttu olin ma sõnatu, kui nägin autot viimasel katsel aeglustumas. Arvan, et aga kõige suurem pettumus oli siiski sõitjal ja kaardilugejal,» sõnas Toyoda.

«Mul on väga kahju, et me ei suutnud sõitjaid finišisse vedada. Ma vabandan kõikide fännide ees.»

«Ma pole kunagi varem avalikult kaotusi kommenteerinud. Täna tahan selle sõnumi edastada.»

«Kris (Meeke - toim) ütles mulle, et Yarisega on väga hea sõita. Mul on väga hea meel seda kuulda.»

«Jari-Matti Latvala sõnas, et järgmisel etapil saavutab ta kindlasti hea tulemuse. Olles näinud Jari-Matti probleemseid etappe, usun, et tulevikus saadab teda hea õnn.»

«Ja Ott ... ma ei unusta kunagi tema pettunud nägu, kui ta väljus autost. Ta kallistas kõiki  mehaanikuid, jagas kurbust kõigi tiimiliikmetega. Olin sellest väga liigutatud. Ma siiralt usun, et Ott ning kogu tema tiim peavad ühel või teisel viisil saama tšempioniks.»

«Minu ülesanne on muuta Yaris veel paremaks ning usaldusväärsemaks autoks. Ma üritan seda koos Tommi Mäkineniga saavutada.»

«Loodan, et kõik fännid toetavad ka tulevikus Toyota Gazoo Racing WRT-d,» ütles Toyoda lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles