Eestile jetispordi Ungari EM-etapilt kolm etapivõitu

Postimees Sport
Copy
Mattias Reinaas SKI Junior GP3.3
Mattias Reinaas SKI Junior GP3.3 Foto: Eesti Veemoto Liit

Möödunud nädalavahetusel sõideti Ungaris jetispordi Euroopa meistrivõistlustel ära II etapp.

Nyíregyháza-Levelek tervitas kohale tulnud sportlasi 36-kraadise kuumaga, mis oli tõsiseks katsumuseks nii sportlastele kui tehnikale. Ungari EM-etapist oli tulnud osa võtma rohkem kui 120 pilooti ja esindatud oli 19 riiki. Etapivõitjad selgitati 13. klassis. Eesti oli esindatud 12 sportlasega.

Edukaimaks klassiks kujunes SKI Ladies GP1, kus alates ajasõidust ei suutnud keegi konkurentsi pakkuda Pärnu noorele sportlasele Jasmiin Üprausile. Jasmiin võitis kõik kolm võistlussõitu ja võttes etapil maksimum punktid, läks ta kahe etapi kokkuvõttes 12 punktiga EM-sarja juhtima valitseva Euroopa meistri Emma-Nellie Ortendahli ees.

Jasmiin Üpraus SKI Ladies GP1
Jasmiin Üpraus SKI Ladies GP1 Foto: Eesti Veemoto Liit

Jasmiin sõitis lisaklassina veel SKI GP2 klassis, kus meeste konkurentsis saavutas etapilt kolmanda koha.

Kätriin Nilbe saavutas EM-etapil selle hooaja parima koha. Terve hooaja alguse tehniliste probleemidega vaevelnud Kätriin tõestas võistlusega, et ta kuulub endiselt Euroopa viie kiireima naise hulka. Kätriinile etapilt kokkuvõttes 4. koht.

Elina Kaarneem, kelle jaoks on see hooaeg MM- ja EM-sarjas esimene, sai etapilt üheksanda koha.

Supersõitu tegid meie mõlemad juuniorid. Ander Hubert Lauri võitis ära kõik kolm sõitu ning saavutas kokkuvõttes etapivõidu. Hubert juhib SKI Junior GP3.2 klassis EM-sarja 7 punktiga portugaallase Manuel Leite ees.

Ander Hubert Lauri SKI Junior GP3.2
Ander Hubert Lauri SKI Junior GP3.2 Foto: Eesti Veemoto Liit

SKI Junior GP3.3 klassis oli Mattias Reinaasil rohkem tööd ja vaeva, et võtta etapivõit. Ajasõidus saavutas Mattias parima aja, kuid lõpetas siiski kolmandana. Teise sõidu resultaat oli sama ja kahe sõidu kokkuvõttes oli Mattias kolmandal kohal ning etapivõit tundus käest libisemas. Kolmandas sõidus sai Mattias väga hea stardi ja juhtis sõitu kuni lõpuni. Kokkuvõttes olid Mattiasel Diogo Barbosaga Portugalist võrdsed punktid, kuid määravaks sai viimase sõidu tulemus, mis tõi Mattiasele Ungarist etapivõidu. Mattias juhib EM-sarja enne viimast etappi 4 punktiga soomlase Severi Saloneni ees.

SKI GP3 klassis sõitis Reinaas välja etapi neljanda koha ja oma EM-debüüti tegev Karl Joosep Steinberg oli 11. kohal.

Mattias Siimann tuli Ungarisse EM-sarja liidrina klassis Runabout GP4. Esimesest sõidust tuli neljas koht ja viimases kahes sõidus viies koht. Kui sõita jääb veel üks etapp, on EM-sarja üldarvestuses Siimann teisel kohal ja liidrist hispaanlasest Alejandro Artinanost lahutab teda ainult üks punkt.

Karksi-Nuiast pärit Mattias Siimann juhib Euroopa jetisõidu meistrivõistlusi.
Karksi-Nuiast pärit Mattias Siimann juhib Euroopa jetisõidu meistrivõistlusi. Foto: Erakogu

Siimann osales veel SKI GP2 klassis, kus esimeses sõidus sai teise koha ja etapi kokkuvõttes oli neljas.

SKI Veteran GP1 klassis saavutas Egon Üpraus etapil kolmanda koha ja enne viimast etappi hoiab EM-sarjas teist kohta. Etapil osalesid veel Andres Lauri ja Andres Kalmer, kes saavutasid vastavalt viienda ja kaheksanda koha.

Runabout GP1 klassis näitas stabiilset sõitu MM-sarjas viiendat kohta hoidev Anton Pankratov. Kolme sõidu kokkuvõttes Antonile etapilt kolmas koht.

SKI GP1 klassis ei saanud keegi vastu Kevin Reitererile Austriast, kes võitis etapi. Markus Lutsokert lõpetas esimese sõidu kaheksandana. Teises sõidus läks paremini ja Markus lõpetas neljandana. Kolmandast sõidust viies koht ja etapi kokkuvõttes oli Markus neljas. EM-sarja kokkuvõttes tõusis aga Markus kolmandaks austerlase Kevin Reitereri ja norraka Stian Schjetleini järele.

EM-sarja kolmas ja ühtlasi viimane etapp sõidetakse 29.-30. juunil Horvaatias Zagrebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles