Eestis toimuvad Euroopa jahilaskespordi meistrivõistlused

Postimees Sport
Copy
Jahilaskmine.
Jahilaskmine. Foto: AP / Scanpix

28‒30. juunil korraldab Eesti Jahispordi Liit (EJSL) Männiku jahilasketiirus ja Kaitseliidu Männiku lasketiirus Euroopa meistrivõistlused kombineeritud jahipraktilises laskmises.

«Eesti Jahispordi Liidu juhatus otsustas pärast Eesti meistrivõistlusi määrata ka Eesti koondise esindajad, kes meistritiitli nimel võistlema hakkavad,» selgitas EJSLi tegevjuht Triin Roostfeldt. «Eesti jahilaskureid on võistlustules päris palju ning põhjusega on see ala eestlaste seas populaarne,» selgitas Roostfeldt ja lisas, et varasemal kahel aastal on naiste arvestuses Euroopa meistritiitli koju toonud laskesportlane Aili Popp.

Eesti meeskonda pääsesid Tauno Tamm, Tauri Tamm, Rivo Poltimäe, Igor Homin, Kristo Lipp ja Kalvi Viidas. Võistlustulle on oodata kokku u 200 jahilaskurit 15 riigist. Euroopa meistrivõistlused toimuvad kolmel päeval ning lasketiirud on avatud ka huvilistele ja pealtvaatajatele. Viimati võõrustati Euroopa jahilaskureid Eestis 2012. aastal, mil Euroopa parimatele samuti meistritiitlid kaela riputati. 

«Tänavusel jahiohutuse aastal on jahispordi liidu sündmus kindlasti olulise tähtsusega nii jahinduse ringkonnas kui jahisportlaste seas,” kommenteeris Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht Tõnis Korts. „Eesti koondisesse kuuluvad ka jahimehed, kes pakuvad kindlasti tihedat konkurentsi ka Euroopa tasemel,» lisas ta. 

Täpsema info leiab võistluse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles