Totti ja Roma teed lähevad 30 aasta järel lahku: surra oleks parem kui klubist lahkuda

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Totti oma viimases kohtumises Roma eest väljakul. Nüüd lõppeb tema töö ka klubi juures.
Totti oma viimases kohtumises Roma eest väljakul. Nüüd lõppeb tema töö ka klubi juures. Foto: Federico Proietti /Sync/A/SIPA / Federico Proietti /Sync/A/SIPA

AS Roma jalgpallimeeskonna legend Francesco Totti on pärast 30-aasta pikkust perioodi meeskonna juurest lahkumas.

42-aastane Totti mängis aastatel 1992-2017 Roma meeskonna eest, olles tegelikult Romaga noorteakadeemiaga ühinenud aastal 1989. Pärast mängijakarjääri lõppu asus Totti ametisse Roma klubi direktorina, kuid nüüd on ta antud rollist tagasi astunud.

Tema läbisaamine klubi presidendi James Pallottaga oli viimase aasta jooksul väidetavalt kõvasti halvenenud vaatamata sellele, et ameeriklane Tottile spordidirektori rolli pakkus. Totti aga otsustas pakkumisest loobuda.

«Ma astusin Roma juhtkonna hulgast tagasi. Lootsin, et selline päev ei jõua mitte kunagi kätte, aga kahjuks läks vastupidi – see kole ja raske päev ongi käes. Mul ei olnud kunagi võimalust töötada Roma tehnilise poole peal,» vahendab BBC Totti sõnu.

«See tunne on palju hullem kui mängijana lõpetada. Romast lahkumine tundub suremisena. Mulle tundub, et surra oleks palju parem lahendus kui klubist lahkuda. Olen nõus Romaga taasliituma ainult siis, kui meeskond saab uued omanikud,» lausus Totti.

Aastate jooksul esindas Totti Romat mängijana 785 kohtumises, lüües nende mängude jooksul kokku koguni 307 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles