Taaramäe saavutas keerukal Prantsusmaa ühepäevasõidul kolmanda koha

Christopher Krutto
Copy
Rein Taaramäe mäkke ronimas
Rein Taaramäe mäkke ronimas Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano / imago/Sirotti

Tänavu esimest aastat peetud Mont Ventoux Denivele Challenges ühepäevasõidul (UCI 1.1) saavutas rattur Rein Taaramäe (Total Direct Energie) kolmanda koha Jesus Herreda (Cofidis) ja Romain Bardet (AG2R La Mondiale) järel.

Sõidu algfaasis pääses peagrupist põgenema viiene ratturite grupp, mis suutis kuni viimase tõusuni ees püsida. Siiski ei lasknud peagrupp kordagi jooksikutel liiga suurt edu sisse saada ning hoidis olukorda kontrolli all.

Viimaseks tõusuks oli 21,3 kilomeetri pikkune Mont Ventoux, mille keskmine kallak on 7,4%. Seal hakkasid tööd rebima Cofidise ning AG2R tiimide liikmed ning püüdsid kõik jooksikud kinni. Peale seda hoiti peagrupi tempot kõrgel ning ükshaaval hakkasid mehed ära langema.

Lõpuks jäi peagrupist alles neljane ratturite seltskond, kuhu kuulusid Adrien Guillonet, Taaramäe, Bardet ja hilisem võitja Herrada.

Kui alla üheksa kilomeetri oli veel lõpuni minna, asus rünnakule Bardet, kellega suutis ainsana kaasa minna Herrada. Viimastel kilomeetritel küll Bardet üritas korduvalt ära pääseda, aga lõpuks finišeeris esimesena Herrada. Taaramäe kaotas võitjale ühe minuti ja 12 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles