Aivar Pohlak: uueks koondise peatreeneriks on välja vaadatud kaks kandidaati

Postimees Sport
Copy
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Madis Sinivee

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim koos abitreenerite Janno Kivisilla, Andres Operi ja Mart Poomiga astusid oma rollist koondise juures tagasi. Aivar pohlak kinnitas, et uued kandidaadid on välja vaadatud. 

«Me esitasime treeneritele palve, et nad arutaksid täna läbi, et kas on võimalik tuua kraaviläinud vanker tee peale tagasi. Täna orienteeruvalt 18:15 sain kõne peatreenerilt (Martin Reim), kellega me arutasime kolmveerand tundi. Nad otsustasid tagasi astuda, sest neil ei olnud seda veendumust ja usku, et seda olukorda on võimalik positiivsel moel muuta,» rääkis Pohlak. 

«Detaile, millest on räägitud, on hästi palju. Suures plaanis on treenerite tiim töötanud väga professionaalselt. MM-valikturniiril võeti, mis võtta oli. Rahvuste liigas ka. Ainuke pettumus oli Balti turniiri teine mäng Läti vastu. Nii kummaline on see, et enne Marti kolm aastat tagasi Magnus Pehrsson kõige kõrgema võiduprotsendiga treener Eestis, kui ta lahkus. Täna on selleks Martin Reim,» lausus Pohlak. 

«Meil oli treeneritega pikk dialoog. Oli väga emotsionaalne koosolek. Oli selge, et kui selline avaldus tuleb, et oleks seda rumal juhatuse poolt tagasi lükata,» rääkis Pohlak otsusest.

Miks aga lahkusid kõik treenerid koos ametist? «Nad tundsid ühist vastutust. Aga uus treener võib nad uuesti kutsuda koondise juurde. Janno Kivisild kinnitas, et tahab jätkata ainult tehnilise direktorina,» lausus Pohlak. 

«Arutasime juhatuse koosolekul läbi ka selle, et kuidas edasi. See oligi sama koht, miks algselt pidi kohtumine Janno Kivisillaga, et kuidas edasi. Eile viisime selle lõpuni ja praegu me saime juhatuselt volitused rääkida kahe kandidaadiga. Üks neist on eestlane ning teine välismaalt. Täpsemalt ma olukorda kommenteerida ei saa. Nende kandidaatidega veel suheldud ei ole,» kinnitas Pohlak.

Pohlak kinnitas ka seda, et kuigi valikuid on mitu, siis üks peatreenerikandidaatidest on siiski eelisseisus: «Meil on kaks kandidaati, aga üks on selgelt valik number üks ja teine on valik number kaks.»

Millise hinnangu annab Pohlak aga tagasi astunud Reimile? «Nagu ma ennem olen öelnud, ta sai oma tööga väga hästi hakkama. Tulemuste mõttes saab ainult heita ette kaotust Lätile Balti turniiril. Ma arvan, et selle koondisega võeti maksimum. Martin ja tema treenerid said hästi hakkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles