Järjekordne Tour de France'i favoriit on väljas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tom Dumoulin
Tom Dumoulin Foto: LaPresse/Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Maailma prestiižikaima jalgrattavõistluse üks peamisi favoriite Tom Dumoulin otsustas tänavusel aastal vigastuse tõttu mitte osaleda.

Mais Giro d'Italial põlve vigastanud hollandlane käis hiljuti operatsioonil, kus tema jalast eemaldati kruusatükk. Peale taastumist pidi algama ettevalmistus Tour de France'iks, kuid sellest 28-aastane profirattur loobus.

«Viimane kuu on põlve paranemise osas olnud äärmiselt raske. Pärast Girol juhtunut tahtsin ma väga Tour`ile minna, kuid sellel nädalal sain aru, et õige vormi saavutamine pole hetkel reaalne,» rääkis Dumoulin loobumise tagamaadest.

«Ma andsin endast taastumisel parima, kuid pean eelkõige kuulama oma keha ja loobuma ebarealistlikust eesmärgist.»

Hollandlane pole ainuke favoriit, kes Prantsusmaa suurtuuril osaleda ei saa. Hiljuti elas üle jõhkra kukkumise Suurbritannia rattur Chris Froome, kelle vigastuspaus ulatub poole aasta pikkuseks. Taoline karm saatus tabas ka eelmise aasta Tour de France'i võitjat Geraint Thomast. 

Tagasi üles