PM Düsseldorfis. Sten Priinits: 4. koht on spordis kõige halvem asi üldse

Ville Arike, Düsseldorf
Copy
Sten Priinits (vasakul) Prantsusmaa vastu otsustavas minimatšis Yannick Boreliga.
Sten Priinits (vasakul) Prantsusmaa vastu otsustavas minimatšis Yannick Boreliga. Foto: Ville Arike

Eesti epeevehklemise meeskond pidi Düsseldorfi EMi võistkonnaturniiril leppima 4. kohaga ning sportlased nentisid, et ilusa alguse - avaringis alistati olümpiavõitja Prantsusmaa ja seejärel kindlalt Poola - järel kaks kaotust saada on emotsionaalselt väga valus.

«Kui juba nelja hulka pääsed, tahaks ikka medaliga lõpetada. Neljas koht on spordis kõige halvem asi üldse. Sa pingutad, kulutad energiat, jõuad nii kaugele, ja siis jääda medalita...» ohkas ankrumees Sten Priinits.

Sõnastus oli teine, kuid põhimõtteliselt kordas Priinits 1992. aastal teise haapsallase Kaido Kaaberma poolt Eesti spordiklassikasse öeldud lauset: neljas koht on jama!

Seoses Nikolai Novosjolovi ja Peeter Turnau vigastustega meeskonnavõistlusele kutsutud 37-aastane Marno Allika nentis hetkeemotsioonist rääkides: «Lõpetasime kahe kaotusega.»

Samas ütlesid mõlemad mehed, et paari päeva pärast võivad mõtted olla teised, sest OM-kvalifikatsiooni arvestuses saadi korralikud punktid ning prantslaste üle saadud võit üldse tekitas võimaluse hakata mõtlema medalimatšidest.

«Viimane vastane, mitmekordne maailmameister ungarlane Redli ütles mulle pärast matši, et tegime väga tubli võistluse,» lausus Priinits naeratades. «Et võidad avamatšis niisugust vastast nagu Prantsusmaa, on tore täha heas unenäos. See läkski täide. Seejärel vedas, et veerandfinaalis tuli vastu meile mugav vastane Poola.»

Sten Priinits (paremal) annab «vahetuse» üle Marno Allikale, sõnad loeb peale treener Nikolai Novosjolov.
Sten Priinits (paremal) annab «vahetuse» üle Marno Allikale, sõnad loeb peale treener Nikolai Novosjolov. Foto: Ville Arike

Allika lisas: «Kui natuke aega läheb mööda, tundub neljas koht täitsa okei. Saime sellega vajalikke punkte ja jõudsime olümpiakvalifikatsiooni reele tagasi.»

Võistlusest rääkides jäi Priinitsal kõige rohkem kripeldama poolfinaal Taaniga. «Nad on kõigile ebamugavad vastased, said enne meid jagu valitsevast maailmameistrist Šveitsist. Aasta tagasi värbasid nad hea välistreeneri. Neil oli hea emotsioon üleval, meie aga alustasime uimaselt, jäime kohe taha. Ning edasi oli raske võistkonna vastu, kes kogu aeg tagumisel joonel ainult kaitses istub,» kahetses Priinits.

«Ka pronksimatšis Ungariga alustasime uimaselt. Samas eelmise aasta EMil võitsime ungarlasi 5.-8. kohkurentsis. Tõsi, medalimatš on midagi muud, kõigile suurtele vehklemisriikidele on iga medal tähtis.»

Allika märkis, et Eesti meeskond, sealhulgas tema ise, väsis lõpus. «Matšis Prantsusmaaga olin veel värske, lisaks oli neil võidukohustus,» ütles Allika, kes tolles heitluses tõi eelviimases minimatšis Eesti neljatorkelisest kaotusseisust järele ja andis Priinitsale võimaluse alustada kuulsa Yannick Boreli vastu samalt joonelt.

Allika tegi eelmise rahvusvahelise võistluse kaks aastat tagasi! Ta hoidis end füüsiliselt vormis, kuid mõõga võttis kätte harva. Mõne kuu eest võitis ta ometi Eesti meistrivõistlustel pronksmedali.

«Nüüd tegin koondise laagris 75 protsenti asjade4st kaasa, päris ilma vehklemata ma siia ei tulnud. Kuid pika päeva jooksul oli viimane matš juba liiast.»

Allika sõnul ei sõltu kuu aja pärast Budapestis peetaval MMil osalemine temast, vaid Novosjolovi ja Turnau tervisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles