Kristin Kuuba alustas Euroopa mänge väärt võiduga

Postimees Sport
Copy
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: Oleg Hartšenko / Eesti sulgpalliliit

Täna alanud Euroopa mängude sulgpalli võistlusel läksid hommikul võistlustulle naiste üksikmängus Kristin Kuuba. Paarismängudes võistlesid Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel ning Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner.

Kuuba (BWF 61) vastane oli Marija Ulitina Ukrainast (BWF 109). Kui viimase omavahelise kohtumise võitis kodusel Euroopa karikaetapil Tallinnas jaanuaris Ulitina, siis täna suutis raskes kolme geimilises mängus võtta magusa revanši Kuuba. Esimene geim kuulus kindlalt Kuubale ning teise geimi juhtis võiduni oma korda Ulitina. Otsustavas kolmandas geimis oli esimeses pooles kindlam vastane, kuid geimi keskel tegi Kuuba paari punktilise kaotusseisu tasu ning jõudis esimesena matšpallideni, millest suutis realiseerida teise ning võita mängu 21-15, 15-21, 22-20. Kuuba homne vastane on Bulgaaria esinumber Linda Zetchiri ning ülehomme Türgi parim Neslihan Yigit. Alagrupist edasi saab kaks parimat.

Naiste paarismängus kohtusid Marran ja Rüütel (BWF 64) oma alagrupis parima paigutusega ja eelmise aasta EM pronksi paari Emelie Lefel ja Anne Traniga Prantsusmaalt (BWF 27).  Marran ja Rüütel suutsid endast maailma edetabelis üle kolmekümne koha kõrgemal asuvate prantslaste vastu teha hea mängu ning pidid mõlemas geimis tunnistama vastaste vaid paaripunktilist paremust 19-21, 21-23.

Meeste paarismängus läksid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (BWF 210) vastamisi Thom Gicqueli ja Ronan Labariga (BWF 54). Prantslased kinnitasid mängus maailma edetabeli alusel eeldatavat favoriidi staatust ja võitsid 21-17, 21-10.

Täna õhtul peab Raul Must esimese mängu Maxime Moreelsiga Belgiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles