Kreeka korvpallitäht valiti NBA hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks

Christopher Krutto
Copy
Giannis Antetokounmpo poseerimas koos NBA kõige väärtuslikuma mängija tiitliga
Giannis Antetokounmpo poseerimas koos NBA kõige väärtuslikuma mängija tiitliga Foto: Joe Scarnici / AFP

Kreeka ja Milwaukee Bucksi täht Giannis Antetokounmpo valiti korvpalliliiga NBA möödunud hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Antetokounmpost sai Kareem Abdul Jabbari järel alles teine mängija Bucksi ajaloos, kes on võitnud kõige väärtuslikuma mängija auhinna ning samuti on ta Dirk Nowitzki järel alles teine eurooplane, kes ihaldatud karika on endale saanud.

Selle auhinna ülejäänud mitte ameeriklastest võitjad on nigeerlane Hakeem Olajuwon ja kanadalane Steve Nash. 

Kreeklane võitis auhinna Oklahoma City Thunderi mängumehe Paul George'i ning Houston Rocketsi mängumehe ning eelmise aasta võitja James Hardeni ees.

«Me oleme Giannise üle ülimalt uhked,» rääkis Bucksi tiimijuht Jon Horst. «Ta on selle auhinna teeninud oma väsimatu töö ja pühendumisega, et olla kõige otsustavam mängija NBAs.»

«Giannis viis Bucksi eelmine hooaeg oma liidriomaduste, sihikindluse ja isetu mänguga uuele tasemele. Tema graatsilisus platsil ning sellest eemal on teinud temast ühe imetletuima mängija maailmas,» lisas Horst.

Antetokounmpo abiga saavutas Bucks oma parima põhihooaja tulemuse pärast 1980-81 hooaega, saades 60 võitu ning 22 kaotust. Tema keskmisteks jäid 27,7 punkti, 12,5 lauapalli ning 5,9 resultatiivset söötu mängu kohta. Visketabavus oli tal 57,8% ning kaitses sai ta mängus keskmiselt 1,5 blokki ning 1,3 vaheltlõiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles