Rallikrossi MM-sarjas tulevad 2021. aastal kasutusele elektriautod

Postimees Sport
Copy
Rallikrossi MM-sari võib minna lähiaastatel üle elektriautodele.
Rallikrossi MM-sari võib minna lähiaastatel üle elektriautodele. Foto: Bradley Collyer / EMPICS Sport

Rallikrossi MM-sari on liikumas aina enam elektriautode poole. Uue plaani kohaselt hakkavad elektriautod sarjas võidu kihutama 2021. aastal.

Maailma motospordi nõukogu on kinnitanud, et nemad on huvitatud sellest, et aastaks 2021 oleks rallikrossi MM-sarjas peamistes klassides sõitmas elektriautod. Seeria promootor IMG alustab uuel aastal projektiga, mille eesmärk on luua elektriautosid ka rallikrossi sarja.

Endise rallisõitja Manfred Stohli firma STARD avalikustas sel aastal, et nad on valmistamas esmaseid jõuallikaid, mis on mõeldud just elektrijõul sõitvatele superautodele. Esimene uue süsteemiga sõitev rallikrossiauto peaks olema Ford Fiesta Supercar.

«Oleme koostöös STARDiga leidnud variante, et tulevikus rallikrossisari elektriautodele üle viia. Uuel hooajal näeb erinevatel etappidel demonstratsioonisõite ning aastaks 2021. peaks sari minema üle elektriautodele,» kinnitas rallikrossi MM-sarja direktor Torben Olsen Autospordile.

«Hetkel on käimas arendus, et leida parimaid variante elektriauto loomiseks just rallikrossi MM-sarja tarbeks,» lausus Olsen. Ametlikult peaks elektriautode projekt avalikustuma septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles