Video: väikeriik Curacao pääses Gold Cupi veerandfinaali lisaminuti iluvärava abil

Postimees Sport
Copy
Curacao meeskond tähistab ülitähtsat väravat.
Curacao meeskond tähistab ülitähtsat väravat. Foto: Sean M. Haffey / AFP

Väike saareriik Curacao pääses ajaloos esimest korda Gold Cupil ehk Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibimere jalgpallimeistrivõistlustel veerandfinaali.

Hiiumaast ligi poole väiksem 160 000 elanikuga Curacao on osalemas alles teisel Gold Cupil. Eelmisel korral kaotati kõik kolm kohtumist, sel korral on korda saadetud aga väike ime ning jutud välja veerandfinaali.

Avakohtumine El Salvadori vastu kaotati 0:1 ning selle kohtumise järel ei julgenud keegi pakkuda, et Curacaod võiks saata edu, sest kordagi isegi ei ohustatud vastaste väravat. Teises kohtumises Hondurase vastu jäädi samuti turmtule alla, kuid väravavaht Eloy Room tegi kokku 13 tõrjet ning ühest rünnakust piisas, et mäng Leandro Bacuna väravast 1:0 võita.

Otsustavas kohtumises suudeti kolmandal üleminutil mänguseis tõelisest iluväravast viigistada – Jurien Gaar saatis palli 25 meetri pealt ristnurka. Samal ajal lagunes aga El Salvador täielikult, kaotades Hondurasele 0:4, mis tähendas, et väravate vahe viis alagrupist teisel kohal edasi just Curacao.

Alagrupi võitis Jamaica viie punktiga, Curacao ja El Salvador kogusid võrdselt neli punkti ning Honduras jäi kolme punkti peale. Lisaks pääsesid edasi Mehhiko, Kanada, Haiti, Costa Rica, USA ja Panama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles