Pommuudis: Ott Tänaku mentor Markko Märtin osaleb Rally Estonial WRC autoga!

Postimees Sport
Copy
Markko Märtin (paremal) ja Kristo Kraag
Markko Märtin (paremal) ja Kristo Kraag Foto: Ray Põder
  • Markko Märtin stardib Rally Estonial uue generatsiooni Ford Fiesta WRC'ga
  • Eesti läbi aegade kaks edukamat rallisõitjat stardis WRC tipptehnikaga
  • Rally Estonia stardis 8 WRC autot

Markko Märtin, kes on esimene WRC etapi võitnud Eesti rallisõitja ja ka esimese Rally Estonia võitja, teatas, et osaleb tänavusel Rally Estonial, mis on ametlik WRC promotsiooniralli.

12.-14. juulil Lõuna-Eestis toimuval Baltikumi suurimal autospordisündmusel tuleb ta starti M-Sport meeskonna uue generatsiooni Ford Fiesta WRC autoga ja kaardilugejaks on Kristo Kraag. Kokku on tänavuse Shell Helix Rally Estonia stardis seitse uue generatsiooni WRC autot. 

Markko Märtin võitis oma aktiivse sõitjakarjääri jooksul kokku viis WRC rallit. Märtin on olnud mentorina läbi aastate väga olulisel kohal tänase WRC sarja tippsõitja Ott Tänaku jaoks. Märtini ja Kraagi lisandumine Shell Helix Rally Estonia sõitjate nimekirja nelja WRC tehasetiimi kõrval on tõsine maiuspala rallifännidele, kes saavad kaasa elada Eesti läbi aegade kahele parimale rallisõitjale, kes mõlemad kasutavad WRC tipptehnikat. 

Markko Märtin
Markko Märtin Foto: Ray Põder

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor:

«Meie eesmärk oli tuua Shell Helix Rally Estonia starti neli WRC tehasemeeskonda. Ma tõstan julgelt Markko Märtini ja Kristo Kraagi osalemise Shell Helix Rally Estonial olulisuselt samale tasemele ja see on meie jaoks tõsine tunnustus. 2010. aastal olid just nemad need, kes tõusid esimese Rally Estonia poodiumi kõrgeimale astmele ja on heameel tervitada neid taas Rally Estonia stardis, sel korral uue generatsiooni Ford Fiesta WRC autoga. Markko roll on Eesti autoralli arengus, mille hulka kuulub ka Rally Estonia, suur ja ootan huviga tema tagasisidet Rally Estonia katsete osas. WRC tehasemeeskondade kõrval jälgitakse kindlasti nende tegemisi Rally Estonial mitte ainult Eesti meedias.»

Urmo Aava
Urmo Aava Foto: TAIRO LUTTER / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Shell Helix Rally Estonial stardib kokku seitse uue generatsiooni WRC autot: Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Elfyn Evans ja Scott Martin (Ford Fiesta WRC), Esapekka Lappi ja Janne Ferm (Citroen C3 WRC), Andreas Mikkelsen ja Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC), Craig Breen ja Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), Markko Märtin ja Kristo Kraag (Ford Fiesta WRC) ning Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC). Neile lisaks veel vanema põlvkonna WRC autoga Valerii Gorban ja Sergei Larens (Mini Cooper WRC). 

Georg Gross ja Raigo Mölder
Georg Gross ja Raigo Mölder Foto: Ray Põder

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles