WADA: veel üle saja Venemaa sportlase dopingukahtluse all

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Doping.
Doping. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Antidopinguagentuuri WADA eksperdid kontrollivad Moskva antidopingulabori andmebaasi. Kontrolli läbiviimine on esmane tingimus, et Venemaa Antidopinguagentuur RUSADA taastaks liikmelisuse WADA-s.

WADA juht Craig Reedie teatas Washington Postile, et andmebaasi kontrollimisel selgus, et veel üle 100 Venemaa sportlase suhtes võidakse avada uued dopingujuhtumid.

Reedie kinnitas, et 100 on esialgne arv ning täpselt nii paljusid kahtlustatakse pettuses. Kahtlusaluste sportlaste arv võib suureneda, tõsisemad juhtumid tuuakse avalikkuse ette käesoleva aasta jooksul.

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit on kinnitanud, et nende saja hulka kuuluvad ka Venemaa olümpiamedalistid laskesuusatamises Jevgeni Ustjugov ja Svetlana Sleptsova.

2019. aasta jaanuarist kuni märtsini laadis WADA Moskva laboratooriumi andmebaasist alla 24 terabaidi jagu informatsiooni. Aprillis anti WADA ekspertidele üle 2262 proovi, mis eraldati A- ja B-proovideks. Materjalid saadeti Venemaalt WADA poolt akrediteeritud laborisse.

2015. aastal RUSADA liikmelisus WADA-s peatati. Põhjuseks oli Richard McLareni juhitud komisjoni aruanne, mis käsitles dopingutegevuse riikliku toetussüsteemi toimimist Venemaal. Hiljem liikmelisus osaliselt taastati, kuid täieliku taastamise eeltingimuseks on Moskva antidopingulabori andmete edastamine WADA-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles