Kallim kui Ronaldo? Madridi Atletico pakkus Portugali noormängija eest uskumatu summa!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Joao Felix.
Joao Felix. Foto: CARL RECINE / Action Images via Reuters/Scanpix

Hispaania spordisaidi Marca andmetel on Portugali jalgpalliklubi Lissaboni Benfica saanud Madridi Atleticolt superpakkumise ründaja Joao Felixi eest. 19-aastase Benfica mängija eest on pakutud koguni 126 miljonit eurot. Kuigi summa ületab mehe väljaostuhinna, pole Benfica veel pakkumist vastu võtnud.

Ründaja Joao Felix on olnud mitmete suurklubide vaateväljas. Üliandekaks peetav Felix tegi läbimurde lõppenud hooajal Portugali meistrisarjas ja Euroopa liigas. Kahes sarjas lõi ta kokku 18 väravat. Lisaks debüteeris ründaja Portugali meeskonnas Rahvuste liiga poolfinaalmatšis Šveitsi vastu.

Atletico on astunud konkreetseid samme ning soovib portugaallast väga oma ridadesse. Hispaania spordimeediasait avaldas kolmapäeval dokumendi, mis oli adresseritud Hispaania riigivaraministeeriumile. Dokumendis on kirjas, et Lissaboni klubi on saanud Madridi Atleticolt 126 miljoni euro suuruse pakkumise Joao Felixi eest. Kuigi summa ületab kuue miljoniga Felixi väljaostushinna, pole Benfica diiliga veel nõustunud. Kasvatajaklubi uurib pakkumisdokumendist, kas see võib sisaldada mingeid klausleid tulevikukulutuste- või -maksude kohta.

Kui üleminek peaks nimetatud summa eest teoks saama, saab Felixist kõigi aegade kalleim Portugali jalgpallur. Cristiano Ronaldo Torino Juventusesse üleminekusumma oli 14 miljoni võrra väiksem.

Vaid kolme jalgpalluri eest on rohkem makstud. Philippe Coutinho siirdus Liverpoolist Barcelonasse 145 miljoni euro eest. Pariisi Saint Germain maksis AS Monacole Kylian Mbappe eest 180 miljonit. Kõige hullumeelsema summa – 222 miljonit eurot – maksis PSG 2017. aastal brasiillase Neymari eest Barcelonale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles