Tartu Ülikooli korvpallimeeskond palkas liidriks Hispaanias mänginud eestlase

Toimetas Silver Tabo
Copy
Robert Valge.
Robert Valge. Foto: San Pablo Burgos / Facebook

Enne juulis algavat suvist ettevalmistusperioodi lõi Tartu Ülikooli korvpallimeeskond käed viimased kolm aastat Hispaanias mänginud Robert Valgega.

22-aastane ja 192 cm pikkune tagamängija mängis eelmised kolm aastat Hispaania erinevates liigades. Mulluse hooaja lõpus pääses tagamängija Burgose San Pablo ridades väljakule ka Hispaania kõrgliigas. Veel on ta pallinud Plasencia Electro Mercanti meeskonnas LEB Silver liigas ning Palencia Quesos Cerrato ridades LEB Gold liigas.

Lõppenud hooajal kuulus Valge Burgose San Pablo ridadesse ja tegi põhimeeskonnaga koos trenni, aga peamised mänguminutid sai ta Hispaania tugevuselt neljandas sarjas ehk EBA sarjas Burgose duubelvõistkonna eest. Seal oli ta Mirafloresi särgis liiga parim punktiviskaja keskmiselt 23,4 punktiga mängus.

Eestis mängis Valge viimati hooajal 2015/2016 Pärnu Sadama meeskonnas ning kogus siis keskmiselt ligi 26 mänguminutiga 10 punkti ja 1,9 lauapalli mängus.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreener Priit Vene näeb Valges üht meeskonna liidrit. «Vaatamata vanusele on Robert kolmeaastase Hispaania kogemusega mängumees. Ta on saanud terve hooaja teha koos ACB liiga meeskonnaga trenni, korralikke mänguminuteid neljandas liigas ning näidanud seal, et oskab skoorida. Loodan, et ta kasutab nüüd seal õpitut hästi ära ja mängib end ka koondise jaoks pildile. Tal on siin hea võimalus mängu vedada ja võtta meeskonnas liidriroll. Loodetavasti teeb ta ka teised selle juures paremaks,» sõnas Vene.

Robert Valge sõnul tahab ta teha hea hooaja nii enda kui ka meeskonna jaoks. «Tartusse tulen suurte ambitsioonidega. Tahan olla üks põhimeestest ja teha nii enda kui ka meeskonna jaoks hea hooaja. Priit Vene on treenerina täpselt sobiv variant, kelle all edasi areneda. Tean, et Tartust on ka varasemalt huvi tuntud ja see tundus minu jaoks kõige parem variant, kus järgmine samm teha,» sõnas Valge.

Valge avab ka Hispaaniast naasmise tagamaid. «Mul oli Burgosega oli 2+1 leping, millest nüüd lõppes teine aasta. Nende otsus oli lepingut mitte pikendada ja sain seega vaba valiku edasise osas,» rääkis Valge.

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alustab juuli alguses ettevalmistusi järgmiseks hooajaks. Lepingulised kokkulepped on kaheksa mullu meeskonnas mänginud Eesti palluriga, lisaks osalevad treeningutel veel mõned oma korvpallikooli kasvandikud. Robert Valge liitub meeskonnaga juuli esimesel nädalal. Meeskonna komplekteerimine ei ole veel lõppenud – otsitakse sobivaid välismaiseid täiendusi ning vaadatakse ringi ka eesti mängijate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles