Eesti ässad alistasid MMi avamängus Saksamaa parimad

Postimees Sport
Copy
Piljardimängija Denis Grabe.
Piljardimängija Denis Grabe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

25.- 30. juunini Londonis peetaval piljardi paarismängu MMil alistas Eesti esipaar Denis Grabe ja Mark Mägi valitseva maailmameistri Joshua Filleri koos paarilise Ralf Souquetiga.

MMile saavad kutse 32 riigi parimad meeskonnad. Eesti tagas pääsme tänu Denis Grabe headele saavutustele rahvusvahelistel piljardilaudadel. Turniiri tabelisse paigutatakse 16 parimat meeskonda ning neile loositakse vastu ülejäänud 16 tiimi. Saatuse tahtel tuli Eesti esindajatel avaringis kohtuda võistluse favoriidi Saksamaaga.

«Loos on küll võimalikest variantidest halvim, kuid turniiri võitmiseks tuleb alistada kõik paarid, kes vastu tulevad. Samuti ei saa unustada asjaolu, et Eesti tandem kohtus eelmise aasta avaringis turniiri võitja Hiinaga. Toona juhtisid Grabe ja Mägi kohtumist 6:5, kuid kaotasid dramaatilise lõpuga mängu 6:7,» meenutas alaliidu esindaja Kristjan Kuusik enne turniiri algust.

Eile peetud kohtumine kujunes samuti pingeliseks. Eestlased läksid juhtima koguni 6:4 ja 11. mängus oli võimalik laud puhtaks lüüa, kuid seda ei suudetud ning mõne hetke pärast seisis tablool 6:6. Seitsme võiduni peetava kohtumise otsustavas mängus oli võiduvõimalusi mõlemal meeskonnal. Peale Filleri ebaõnnestunud katset jäi lauale 4 kuuli, peale mida eestlased enam ei eksinud ning võitsid kohtumise seisuga 7:6.

Homme heideldakse 1/4 finaalikoha nimel Kanada meeskonnaga. Turniiri auhinnafond on 250 000 USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles