Ameeriklanna jõudis ajaloo noorima tennisistina Wimbledoni põhiturniirile (1)

Toimetas Silver Tabo
Copy
Cori Gauff.
Cori Gauff. Foto: Julie Jacobson / AP

Ameeriklannast Cori Gauffist sai 15 aasta ja 122 päeva vanusena kaasaegse tennise ajastu (alates aastast 1968 – toim) noorim mängija, kes jõudnud Wimbledoni suure slämmi tenniseturniiril põhitabelisse.

Kvalifikatsiooniturniiri viimases mängus alistas maailma edetabelis 301. kohal paiknev Gauff tulemusega 6:1, 6:1 belglanna Greet Minneni (WTA 129.), kel vanust 21.

Gauff on esimene 15-aastane tennisist Wimbledoni põhitabelis pärast Suurbritannia esindajat Laura Robsonit aastal 2009.

«Ma teadsin, et ma pole favoriit ning ma nautisin seda,» ütles kolmanda järjestikuse võidu saanud noortennisist. «Mul polnud mingeid ootusi,» lisas Gauff, kes jõudis 2017. aastal USA lahtistel 13-aastaselt tüdrukute finaali ning võitis aasta hiljem Prantsusmaa lahtistel tüdrukute tiitli.

Gauffi sõnul on teda inspireerinud tennisega tegelema 23-kordne suure slämmi tiitlivõitja, kaasmaalanna Serena Williams. «Serena on põhjus, miks ma mängin tennist ning miks mu isa otsustas mulle reketi leida,» tunnistas ta.

Serena Williams.
Serena Williams. Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS

«Ma ei hooli sellest, kellega ma mängin. Olen lihtsalt õnnelik, et jõudsin põhitabelisse, kuid tahaksin väljakut jagada Serenaga,» tõdes Gauff.

Aasta kolmas suure slämmi turniir Wimbledoni tenniseturniir on kavas 1.–14. juulini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles