Noorte käsipallikoondis läheb EM-ile võite püüdma

Postimees Sport
Copy
Kuni 17-aastaste noormeeste Eesti käsipallikoondis.
Kuni 17-aastaste noormeeste Eesti käsipallikoondis. Foto: Eesti Käsipalli Liit

Järgmisel nädalal toimuvad Rootsis, Göteborgis kuni 17-aastaste noormeeste lahtised Euroopa meistrivõistlused. 2002. aastal ja hiljem sündinud palluritele mõeldud turniiril alustab Eesti koondis tugevas alagrupis, vastasteks Hispaania, Norra, Gruusia, Fääri saared ja Iisrael.

Göteborgis, noorte suurturniiri Partille Cup raames 1.-5. juulini toimuval EM-il osaleb 24 riiki. Euroopa tippriikidest puuduvad vaid Taani, Prantsusmaa, Horvaatia ja Saksamaa. Viimase noorte tiitlivõistluse ehk U18 EM-finaalturniiri kaks paremat Rootsi ja Island on aga kohal.

«Loos ei halastanud ja esikaheksasse pääsemiseks tuleks alistada kas Norra või Hispaania,» sõnas Eesti koondise peatreener Martin Noodla. «Võtame mäng korraga ja kuigi vastastest midagi ei tea, peaks ülejäänud kolm alagrupikaaslast olema võidetavad. Turniir on raske, mitmel päeval on kaks mängu ja võibolla peame mõnes kohtumises põhimehi säästma.»

Neljast alagrupist saavad edasi kaks paremat, kes siis selgitavad esikaheksas Euroopa meistri. Kolmas-neljas mängivad omakorda 9.-16. kohale ning iga alagrupi kaks viimast madalamate kohtade nimel. Kaks aastat tagasi U17 EM-il osalenud Eesti 2000. aastal sündinud noormeeste koondis sai Kalmer Mustingu juhendamisel viienda koha.

«Usun, et meil on koos päris huvitav punt andekaid noori. Mängijaid tuleb viiest erinevast klubist ja koguni üheksa poissi on sünniaastaga 2003 või 2004. Tegime kolm laagrit ja sel nädalal pidasime ka treeningmängu Aruküla SK-ga. Olen väga rahul – kõik, mis vaja sai tehtud ja poisid on innuga asja juures,» rõõmustas Noodla.

«Kahju on ainult, et Oliver Ruut ei paranenud teda pool hooaega kiusanud väsimusmurrust. Nii on pesamuna, tapalane Ilja Kosmirak meie ainus vasakukäeline, aga tagaliinis on meistriliigakogemustega Mihkel Lõpp, Sergio-Silver Kreegimaa ja Aleksander Pertelson, kes on mitmekülgsed ja suudavad erinevaid rolle täita,» hindas Noodla.

Eesti alustab EM-mängudega esmaspäeval, mil hommikul kohtutakse Iisraeli ja õhtul Norraga. Teisipäeval on vastaseks Fääri saared ning kolmapäeval Hispaania ja Gruusia. Kohamängud peetakse tiheda graafikuga turniiril neljapäeval ja reedel. Suvine EM on ettevalmistuseks 2020. aastal toimuvale U18 EM-turniirile.

Eesti kuni 17-aastaste noormeeste koondis EM-iks: 
Sergio-Silver Kreegimaa, Sigmar Seermann, Nikita Makovei, Kristjan Luuk (kõik HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Aleksander Pertelson, Mihkel Lõpp (mõl. Viljandi HC), Lauri Land, Kermo Saksing, Taavi Vool (kõik Põlva Käsipalliklubi), Endrik Jaanis, Ilja Kosmirak, Madis Valk, Artur Morgenson, Sten Reinvart (kõik SK Tapa), Kent Benström (HC Tallas). Peatreener Martin Noodla, treener Madis Kokkuta, füsioterapeut Mari-Ann Peiker, delegatsioonijuht Pirje Orasson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles