Raul Must jõudis Euroopa mängudel poolfinaali ja kindlustas karjääri esimese tiitlivõistluste medali

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Raul Must.
Raul Must. Foto: Tairo Lutter

Eesti parim sulgpallur Raul Must jõudis Valgevene pealinnas Minskis peetavatel Euroopa Mängudel poolfinaali, mis tähendab ühtlasi, et ta on kindlustanud endale vähemalt pronksmedali. Tegu on eestlase karjääri esimese tiitlivõistluste medaliga.

31-aastane Must kohtus täna veerandfinaalis 24-aastase rootslase Felix Burestedtiga. Avageimi võitis rootslane 21:16. Teises geimis näitas Must aga ülikindlat mängu ning teenis 21:12 võidu. Otsustavat geimi domineeris samuti Must ning teenis veenva 21:12 võidu.

«Ei osanud arvata, et sellised asjad nii kiiresti võimalikud on,» ütles aasta eest Mustaga koostööd alustanud treener Rainer Kaljumäe. «See on praegu kõikide võimaluste ära kasutamine.»

Viimase lause all pidas Kaljumäe silmas maailma kolmanda ning Euroopa esinumbri Victor Axelseni viimasel hetkel turniirist loobumist ning soodat loosi. «Aga need tekkinud võimalused tuli Raulil ikkagi ise ära kasutada. Vaimselt oli see korralik katsumus,» jätkas Kaljumäe.

Turniiri kõige raskema mängu pidas Must treeneri sõnul tegelikult kaheksandikfinaalis, kus alistas 21:14, 21:16 türklase Emre Lale. «See oli Rauli jaoks meeletult raske mäng. Eelkõige vaimselt. Ta tundis võidukohustust ning see segas und,» ütles Kaljumäe.

Tänane mäng rootslase vastu algas Musta jaoks samuti keeruliselt. «Alguses tekkis kerge paanika. Raul tahtis kohe panema hakata, kuid jäime kiirelt kaotusseisu. Raul nõudis valjemat kaasaelamist ning hakkasin teda rohkem toetama. Ühel hetkel suutis ta aina enam oma mängu vastasele peale suruda.»

Veerandfinaaliks oli Must koos treeneriga paika pannud kindla taktika. Plaan oli suruda vastane tagaväljakule ning pallivahetused pikana hoida. Mustal läks küll aega, et löökidele vajalik kaugus kätte saada, kuid lõpuks see õnnestus. «See oli strateegia võit. Raul jäi kannatlikuks ning suutis vastast piisavalt töödelda, et lõpuks oma mäng peale suruda.»

Poolfinaalis kohtub Must 33-aastase prantslase Leverdez Brice'iga. Prantslane asub maailma edetabelis 33. kohal, Musta tabelikoht on 87. «Autsaiderina Raul väljakule ei lähe, kuid midagi kerget ees ei oota. Raul on sellel turniiril mänginud läbimõeldult ja taktikaliselt. Ta on teinud õigel ajal õigeid otsuseid ning muutunud turniiri vältel nii füüsiliselt kui mänguliselt paremaks,» oli Kaljumäe poolfinaali suhtes positiivselt meelestatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles