Raul Must võitis Euroopa mängudelt karjääri kaalukaima pronksmedali

Christopher Krutto
Copy
Raul Must
Raul Must Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti sulgpalli esireket Raul Must kaotas Euroopa mängude poolfinaalis prantslasele Brice Leverdezile 20:22, 8:21 ning finaali ei jõudnud. Siiski kindlustas Must poolfinaali jõudmisega karjääri esimese tiitlivõistluste medali, kui sai kaela pronksi.

Esimene geim möödus tasavägiselt ning kummalgi ei õnnestunud enam kui kahe punktiga juhtima asuda. Seisul 19:17 võis loota, et eestlane suudab geimi ära vormistada, aga Leverdez tegi tugeva lõpu ning võitis 22:20.

Teist geimi läks Must kiirelt 2:0 juhtima, kuid siis võitis prantslane viis punkti järjest ja asus 5:2 juhtima. Sellest Eesti esireket enam toibuda ei suutnudki ning vahe kasvas kiirelt. Lõppseisuks jäi 8:21 eestlase kahjuks.

Alagrupifaasis võitis Must kolmest mängust kaks, kaotades vaid teise asetusega taanlasele Anders Antonsenile. Kaheksandikfinaalis alistas eestlane türklase Emre Lalesti 21:14, 21:16 ning veerandfinaalis 16:21, 21:12, 21:12 rootslase Felix Burestedti.

Leverdez ja Must olid varem kohtunud seitsmel korral, millest viis oli võitnud prantslane ning kaks eestlane.

Eesti on nüüd tänavustelt Euroopa mängudelt võitnud neli medalit. Hõbedase autasu said nii Alo Jakin meeste jalgratta maanteesõidus kui ka naiste 3x3 korvpallikoondis. Eile õhtul tõi Eestile naiste vabamaadluses pronksmedali Epp Mäe.

Raul Musta kommentaarid:

«Esimeses geimis mängisin taktikaliselt hästi, mäng õnnestus ja tundsin, et sain väikese edu sisse ja läks plaani kohaselt. Aga vastane mängis otsustavatel kohtadel väga kindlalt. Esimeses geimis mängisin nii vaimselt kui ka füüsiliselt ennast täitsa tühjaks, teiseks geimiks enam midagi sisse ei jäänud. Kui oleksin esimese geimi võitnud, oleksin tõenäoliselt suutnud teises geimis ennast rohkem välja mängida. Aga esimese geimi kaotus oli moraalselt nii suur löök, et ma ei leidnud enam energiat,» rääkis Must mängust.

«Võistlus on olnud pikk, täis palju häid emotsioone, vahelduvalt pinget ja pingelangust. Terve nädal on olnud kurnav. Nüüd ma enam ei olnud võimeline mängima. Turniiri kokkuvõttes loomulikult jään väga rahule, enam paremini ei saanud minna. Muidugi on kahju, kõike mänge tahaks võita, aga täna oli piir siin, täna selgelt vastane vääris seda võitu. Võtsin siit olümpiakvalifikatsiooniks kaasa super punktid ja loomulikult pronksmedali. Ajalugu on vähemalt minu enda jaoks tehtud,» lisas veel karjääri esimese tiitlivõistluste medali võitnud eestlane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles