Mikk Martin Lõhmus ja Gregor Kuusk sõitsid end Valga EM-etapil poodiumile

Postimees Sport
Copy
Gregor Kuusk ja Mikk Martin Lõhmus.
Gregor Kuusk ja Mikk Martin Lõhmus. Foto: Rauno Kais

Lõppeval nädalavahetusel sõideti legendaarsel Jaanikese krossirajal noorte EMX65 ja EMX85 klasside Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni viimane etapp, kus selgusid mõlemas klassis kümme parimat, kes pääsevad EM-finaali. 

EMX85 klassi avasõidus haaras lätlane Karlis Alberts Reišulis (KTM) sõidu alguses liidrikoha enda kätte ja võttis lõpuks kindla võidu. Eile kvalifikatsioonis tubli tulemuse teinud Mikk Martin Lõhmus (KTM) sai täna parema stardi ning kerkis peagi kolmandale kohale ja suutis koha ka säilitada. 

Teises sõidus sai Lõhmus hea stardi ja tõusis avaringil liidriks, kuid Reišulis võttis peagi oma ning kihutas konkurentidelt eest ja sai kindla võidu. Lõhmus tegi samuti head tempot ja sõitis välja teise koha. Kolmas oli avasõidus kuuenda koha saanud Aleh Makhnou (KTM) Valgevenest. 

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas seega etapivõidu Reišulis (50 punkti), Lõhmusele kuulus 42 punktiga teine koht ja kolmandaks tuli Makhnou (35 p). 

Hooaja kokkuvõttes saavutas Kirderegiooni esikoha Valgas neljanda koha saanud lätlane Roberts Lusis (147 p), Reišulis (144 p) oli teine ja Makhnou (122 p) kolmas. Eestlastest pääses kümne sekka ja finaali tänu viimase etapi heale tulemusele esimeselt etapilt puudunud Lõhmus (99 p).

EMX65 klassis ei saanud eilse kvalifikatsiooni võitja Gregor Kuusk (Husqvarna) täna nii head starti, kuid kerkis lõpuks lätlase Tomass Šaicansi (KTM) järel teisele kohale. Kolmandana ületas lõpujoone võitja kaasmaalane Ricards Alens Galcins (Husqvarna). 

Teises sõidus haaras liidrikoha Rybakov, keda jälitas Šaicans, kuid venelane säilitas külma närvi ja võttis võidu. Kolmas oli seekord avasõidus kukkunud ja seitsmenda koha saanud leedulane Marius Adomaitis (KTM). Kuusk heitles Galcinsiga ja suutis konkurendi selja taga hoidi ning võttis neljanda koha. 

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutas etapivõidu Šaicans (47 p) Rybakovi (43 p) ja Kuuse (40 p) ees. 

Regiooni esikoha saavutas Rybakov (170 p) Adomaitise (156 p) ja Valgast puudunud, kuid eelnevalt finaalikoha kindlustanud lätlase Janis Martins Reišulise (133 p) ees. Kuusk tõusis koha võrra ja oli 115 punktiga kaheksas ning ta on ainus eestlane, kes finaali pääses. 

Lisaks EM-sõitudele võistlesid kohalikele karikatele ka klassid 85cc ja Hobby Open. Väiksemas  arvestuses sõitsid end esikolmikusse Kennert Nurja (Husqvarna), Jasper Kõiv (KTM) ja lätlane Daniils Kuzmins (KTM). Hobby Open arvestuses oli TOP3 Kairo Katkosilt (KTM), Kaarel Tilk (Honda) ja Aleksandr Fjodorov (KTM) Venemaalt.

EM-finaal toimub koos MM-etapiga 27.-28. juulil Tšehhis Loketis ning Eestist lähevad sinna tänavu Lõhmus ja Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles