Ajastu lõpp: Kevin Durant liitus Brooklyn Netsiga, mis veel lähiminevikus vireles raskustes

Postimees Sport
Copy
Kevin Durant.
Kevin Durant. Foto: Kyle Terada / USA TODAY Sports

NBA superstaar Kevin Durant otsustas peale kolme edukat hooaega Golden State Warriorsis, liituda Brooklyn Netsiga. 

Golden State Warriorsi kuldsele ajastusele pani lõpu Kevin Durant, kes teatas täna südaööl, et on otsustanud liituda Brooklyn Netsiga. Durant sõlmis Netsiga 4-aastase lepingu, mille väärtuseks on 164 miljonit dollarit. See pole täielik maksimum ning seega sai Nets oma ridu täiendada ka DeAndre Jordaniga, millega moodustati uus supertrio. 

Järgnesid üllatused. Peale Duranti lahkumist, otsustas Warriorsi juhtkond vahetustehinguga saata Memphis Grizzliesesse nende raudvara Andre Iguodala ning hankisid omale Brooklyn Netsi tõusva tähe D'Angelo Russelli. Sellega lõppes Warriorsi kuldne ajastu, sest nüüd on lahkunud meeskonnast mõlemad tiitlid toonud finaalide parimad mängijad. 

Lisaks vahetasid koduklubisid Jimmy Butler, kes liikus Philadelphia 76ersist Miami Heati. 76ers ei puhanud kaua, sest hetked hiljem tehti 4-aastane leping Boston Celticsi tugitala Al Horfordiga. Veel sai ametliku kinnituse Kemba Walkeri üleminek Boston Celticsisse ning kunagise MVP Derrick Rose liitumine Detroit Pistonsiga. 

Rõõmusõnumi said ka Läti korvpallisõbrad, sest Dallas Mavericks ning Kristaps Porzingis jõudsid kokkuleppele 5-aastases ning 158 miljoni dollarilises lepingus. See teeb Porzingisest Läti enim teenivama sportlase ja üldse kogu NBA suurima palgaga eurooplase. 

Euroopa tähtedest teenisid uue lepingu veel Bojan Bogdanovic, kes liitus 4-aastase ning 73 miljoni dollarilise lepinguga Utah Jazziga, Hispaania tagamängija Ricky Rubio liikus seevastu Phoenix Sunsi 3-aastase ja 51 miljonit väärt lepinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles