Varese peatreener: Vene värbamine oli meie peamine eesmärk

Ville Arike
, reporter
Copy
Siim-Sander Vene 2018. aasta kevadel Varese särgis mängimas.
Siim-Sander Vene 2018. aasta kevadel Varese särgis mängimas. Foto: Richard Morgano/LaPresseLaPresse/Richard Morgano / LAPRESSE/Scanpix

Eesti parim meeskorvpallur Siim-Sander Vene sõlmis taas lepingu Itaalia meistriliigasse kuuluva Varese klubiga, mida ta esindas ka hooajal 2017/18. Varese peatreenerina jätkava Attilio Caja sõnul oli eestlasest ääremängija värbamine klubi peamine eesmärk sel suvel.

Ka Vene rõhutas asjaolu, et treeneri stiili ja oma rolli teadmine aitas positiivsele otsusele kaasa. "Lisaks on nad minuga pidevalt ühendust hoidnud. Vahepeal tahtsid eelmise hooaja poole pealt, et sinna tagasi läheksin, aga päris igal hetkel ka ei saa. Tol hetkel, kui esimene Hispaania-periood Manresas lõppes ja olin vaba mees, nad ka korra uurisid, aga siis jäi asi soiku," rääkis Vene Postimehele.

Vene tegi 2018. aasta esimestel päevadel Varesega liitudes väga hea hooaja teise poole, aidates meeskonna tabeli lõpust play-off'i. Meeskond pani aasta tagasi uue lepingu lauale, kuid tahtis vastust nädala jooksul. Vene enda mõtetes mõlkus aga Euroopa tugevaim liiga Hispaanias ja nõnda toona koostöö katki jäigi.

Nüüd see taastub, Vene ei mäletagi, et ta kunagi nõnda varakult mõne lepingu oleks sõlminud. Ta usub, et Itaalias ei tule selgi korral halbu üllatusi: "Peaks olema suhteliselt kindla peale minek. Mõnes kohas on nii, et mänedžer tahab sind ja treener ei taha või vastupidi, Vareses seda pole. Tunnen, et kõik on minust huvitatud."

Portaali VareseNews teatel võtab ka hooajal 2017/18 Venet juhendanud Attilio Caja eestlasest hoolealuse kahel käel vastu. "Me kõik oleme väga õnnelikud. Vene värbamine oli sel suvel mängijateturu peamine eesmärk ja saavutasime selle. Keegi ei tea meist paremini, kui palju suudab Vene võistkonnale head teha: ta on nii rünnakul kui ka kaitses loov mängija, ta oskab sööta ja teab, kuidas kaaslastele võimalusi luua, muutes neid sellega paremaks. Tunneme teineteist hästi, Vene teab meie mänguskeemi, samuti suudab ta aidata lauavõitluses," rääkis Caja portaalile.

Varese osaleb eeloleval hooajal ainult Itaalia liigas, Meistrite liiga kvalifikatsiooni kohast öeldi ära. "Olen aru saanud, et kui pääsetuks otse põhiturniirile, siis oleks mängitud. Ent nüüd tuleb üsna uus sats ja kvalifikatsiooniks ei pruugi jõuda õigesse mänguvormi," selgitas Vene.

Ainult koduliiga mängudega piirdus ta nii eelmisel Varese-perioodil kui ka eelmise hooaja alguses Manresas. Hiljem Gran Canariaga käis aga kõva mängimine ja reisimine nii Hispaania kui ka Euroliigas.

Varese on tõeline eestlaste klubi, sel kümnendil on varem seal mänginud ka Kristjan Kangur ja Janar Talts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles