Maailma tennise pikaaegne valitsejanna langes avaringis

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Jaapanlanna Naomi Osaka kaotas Wimbledoni turniiri avaringis
Jaapanlanna Naomi Osaka kaotas Wimbledoni turniiri avaringis Foto: ADRIAN DENNIS / AFP/Scanpix

Maailma naiste tennise endine esireket, praegune teine number Naomi Osaka ei suutnud lahendada Julia Putintseva mõistatust, kui kaotas kasahhitarile Wimbledoni turniiri avaringis 6:7, 2:6. See oli jaapanlannale kolmas järjestikune kaotus Putintsevale.

Osaka alistus vähem kui kahe nädala eest Putintsevale Birminghamis, ja ka 2018. aasta Hobarti turniiril. Osaka pole seni veel võtnud 24-aastaselt Putintsevalt settigi.

«Ma ütleksin, et murukattegqa väljakud on mulle kõige ebamugavamad. Olen harjunud mängima saviliivaväljakutel. Ma ei mänginud murul kuni seitsmeteistkümnenda eluaastani. Õpin iga päev murul mängides midagi uut. On tunne nagu aju vajaks murul kõvasti rohkem tööd kui liival,» rääkis Osaka pärast mängu.

Teise asetusega jaapanlanna murdis kolmandas geimis kasahhitari pallingugeimi, kuid kuuendas geimis oli Putintseva kord geimimurre saavutada. Seti lõpus näitas Osaka juba frustratsiooni, ta tegi mitmeid lihtvigu. Kuigi kiires lõppmängus läks Osaka 3:1 juhtima, kaotas ta viienda järjestkuse geimi ja sellega ka kogu seti.

Teises setis enam Osaka Putintsevale vastupanu ei osutanud. Putintseva asetas palli hästi, muutis löögimustreid ja kasutas äärmiselt efektiivselt tilkpalle.

Osaka pole pärast triumfi Austraalia lahtistel meistrivõistlustel endist vormi saavutanud, ta on jõudnud kõigest ühel turniiril poolfinaali – Stuttgardis.

«Ma olen üritanud õppida. See on äärmiselt alandav kogemus,» ütles Osaka.

Veel üks matš naiste turniiril on lõppenud üllatustulemusega, nimelt kaotas valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 11.) slovakitar Magdalena Rybarikovale (WTA 139.) sirgelt 2:6, 4:6.

Meeste turniiril pidi kohvrid pakkima turniiri kuues asetus Alexander Zverev, kes jäi pärast võidetud avasetti alla tšehhile Jiri Veselyle 6:4, 3:6, 2:6, 5:7. Ka Kreeka tähe Stefanos Tsitsipase jaoks on turniir lõppenud, sest ta kaotas viies setis 30-aastasele itaallasele Thomas Fabbianole 4:6, 6:3, 4:6, 7:6 (8), 3:6.

Eesti tennisistide Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi kõiki mänge Wimbledoni turniiril on võimalik jälgida otse postimees.ee ja Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles